Pauk služba bira koga odnosi

Pauk služba koja je u vlasništvu Parking servisa, od utorka kreće da radi po nalozima i Komunalne milicije, pa će sistem “Video pauka” da kontroliše jedan komunalni policajac pored saobraćajnog policajca, a locirani su na depou kod Kvantaške pijace.

Pauk će tako moći da podiže i nosi vozila na depo na kvantašu, po nalogu komunalaca po odluci o komunalnom redu grada Niša. Po našim saznanjima, radiće se samo prvu smenu na početku rada ovog sistema.

Tako će sada građani čije vozilo odnese pauk, plaćati standarnu “uslugu odvoženja” vozila plus kaznu po odluci o komunalnom redu grada Niša izdatu od strane Komunalne milicije.

Dragana Sotirovski
Pauk počinje sa radom po nalogu Komunalaca, Sotirovski ništa ne zna?

Sotirovski ne zna ništa o tome?

Gradonaćelnica Dragana Sotirovski je dobila novinarsko pitanje da li zna nešto o početku rada “video pauka” komunalne milicije, ali je kratko rekla “prvi put čujem”.

Vlasnik pauk službe je Parking servis iz Niša, koji u radu ovog dela firme beleži veliki pad broja podignutih vozila od kada ja sistem Oko sokolovo startovalo sa radom 1. jula 2022. godine.

U našim tekstovima smo posvetili jako pažnje radu Parking servisa i Oko sokolovo sistema, pa smo tako saznali da nije imao licencu za transport tereta u domaćem saobraćaju, za šta se teretio ali je slučaj odbačen pred Tužilaštvom, pa je Oko sokolovo starovalo sa radom sa neispravno atestiranim vozilima, ali bez ikakvih sankcija je sistem prepravljen i nastavio sa radom posle novog atestiranja.

Oko sokolovo
Oko sokolovo radilo nezakonito

Po podacima koje smo istražili, Parking servis je uspeo samo u dva meseca da isplati dva džipa i sistem zbpog povećane naplate “dnevnih karata” preko sistema Oko sokolovo.

Takođe dva nova vozila sistema Oko sokolovo stoje parkirana na kvantaškoj pijaci i čekaju da se smiri situacija sa izborima u Nišu, i planira se da krene sa radom.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.