Đurić naslovna

Mladen Đurić je ispred grupe građana Dragan Milić predlog za predsednika opštine Medijana. Đurić je bio drugi na listi ove grupe građana. Javnost nije mnogo upoznata ko je Mladen Đurić, gde radi i kakvo mu je političko iskustvo i istorijat.

Mladen Đurić je bio politički aktivan u G17+, imao je slike sa Mlađanom Dinkićem na svom FB profilu koje su uklonjene u toku kampanje za izbore 2. juna. Na svu sreću, slika i dalje postoji na drugom mestu. Bio je najbliži saradnik Baneta Jovanovića u vreme G17+.

Đurić i Dinkić
Mladen Đurić sa Dinkićem kao kadrovi G17+

Posle propadanja G17+, Đurić je sa Banetom Jovanovićem bio politički aktivan u Narodnom pokretu Srbije jako kratko i na kraju u pokretu Niš moj grad koji je Branislav Jovanović i vodio do skoro.

Đurić i Jovanović
Đurić i Bane Jovanović

U opštini Medijana je bio u dva mandata odbornik “Niš moj grad” grupacije. Pored plate u JKP Mediani, paušala za odbornika u opštini Medijana, primao je paušal od 20.000 dinara za puno puta pomenuti “Savet za praćenje rada javnih preduzeća”. Pored činjenice da ovaj savet nema nikakve ingerencije za rad javnih preduzeća i uređivanja građevinskog zemljišta, nije se oglašavao povodom besmislenosti rada ove komisije kao opozicioni odbornik. Ovo telo se sastalo oko 10 puta za 3 godine dok je na godišnjem nivou koštalo građane oko 4 miliona dinara.

Pretragom, teško je naći javna istupanja Đurića povodom vladavine i svega što je SNS radio od 2012. godine u opštini Medijana.

Đurić komisija
Đurić u spornom savetu primao paušal od 20.000 dinara

Gde radi Đurić?

Od 2008. godine (vreme vladavine G17+ i DS-a) je zaposlen u JKP Mediani kao “poslovođa čišćenja” dok je od 01.01.2024. postao “domaćin kvarta 3. kategorije” o čemu smo pisali u ovom tekstu. Zaposlen je i radi sa srednjom školom u JKP Mediani, dok se u izbornom procesu navodi da je ekonomista.

Poslali smo novinarsko pitanje Đuriću da nam kaže na kojoj visokoškolskoj ustanovi je stekao zvanje ekonomiste i sa kojim stepenom. Đurić nam je pojasnio da je završio Visoku školu za menadžment i biznis u Zaječaru, 2012. godine. sa 180 ESPB bodova.

Ostaje nejasno da li Milić u planu za racionalizaciju troškova u opštini Medijana očekuje od Đurića odlučnu borbu po ovom pitanju. Takođe se postavlja pitanje, pošto Milić govori da je potrebno da “tehnokrate” vode ovaj postupak, da li i tu misli na Đurića.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.