Miloš Sekulić i Dom učenika Niš

Uprava Doma učenika na čelu sa direktorom Mihajlom Markovićem, i ove godine je tradicionalno bila na Kopaoniku u vreme Ski openinga u objektu Mašinac na samoj ski stazi. Od 7-9 decembra 2023. godine su ukupno pet osoba, sa dvoje kola od kojih je jedna Škoda Superb u vlasništvu ove republičke ustanove, bili na tradiconalnom obilasku kapaciteta, da bi štićenici Doma učenika u Nišu bili “sigurno i adekvatno smešteni u svojim aktivnostima škole skijanja”, što okvirno i piše u razlozima za odlazak.

Putni nalog Mihajlo Marković
Putni nalog: Uprava Doma učenika i Mihajlo Marković Škodom Superb na Kopaonik

Uprava Doma učenika je dobila poziv od dr Ljubiše Antonijevića koji je direktor Učeničkog centra u Beogradu, u čijem je sastavu objekat Mašinac na Kopaoniku. Cena aranžmana po osobi je 8660 dinara za oba.

Ljubiša Antonijević Učenički centar Beograd
Ljubiša Antonijević Učenički centar Beograd uredno zove Nišlije na Ski opening

U to dodatno ulazi i trošak sa putnog naloga koji snosi takođe Dom učenika srednjih škola u Nišu. Naravno da je direktor koristio Škodu Superb i za ovo putovanje, koju je ustanova kupila jer su uspeli da uštede na hrani, o čemu možete da čitate u ovom tekstu.

Tako je tradicionalno i ove godine, uprava (iz političkog Pokreta socijalista Aleksandra Vulina) obišla kapacitete i uverila se u kvalitet rada objekta da bi učenici koji su korisnici Doma učenika mogli bezbrižno da koriste ovaj smeštaj i uče skijanje na Kopaoniku. Pored Markovića koji je na čudan način dobio drugi mandat posle sumnjivog konkursa za prvi, obavezno idu sa direktorom i najbliži saradnici, magacioner, Dragana Golubović koja je koordinator, Nikola Nikodijević i Dragan Stojanović koji radi javne nabavke u ustanovi.

Dom učenika Beograd - Ljubiša Antonijević
Poziv Ljubiše Antonijevića direktora Učeničkog centra Beograd

Ovo naravno nije prvi put da se uprava ustanove žrtvuje da obilazi kapacitete na Kopaoniku da bi učenici znali da je smeštaj adekvatan, dok i dalje ostaje nepoznato koliko dece iz Doma učenika ide na skijanje i obuku, kao i koliko njih koristi smeštajne kapacitete u Mašincu. Prvi tekst o boravku u Mašincu pročitajte na ovom linku, a o drugom boravku možete čitati na ovom linku.

Direktor Mihajlo Marković i bivša predsednica Upravnog odbora Vanja Stojković, sada zamenica direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje

Pokušali smo da pozovemo Mihajla Markovića danas telefonom da mu postavimo pitanja oko detalja, ali na naše iznenađenje, nije se javljao na telefon.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.