Dom učenika u Nišu dobio je novog-starog direktora Mihajla Markovića iz redova vulinovog Pokreta socijalista.

Pored detalja koje smo objavili u prethodnim tekstovima, kao i članaka koji su do sada otkrivali i nepravilnosti u radu kao i dokumentaciju sa kojom je postao Marković direktor po prvi put, Ministar Prosvete Branko Ružić kao i Vlada Srbije su doneli rešenje i imenovali na predlog upravnog odbora Markovića za drugi mandat.

Rešenje Vlade Srbije o imenovanju direktora Doma učenika

U tekstu koji smo objavili u periodu kada je Upravni odbor opet dao predlog Ministarstvu da se usvoji njihov predlog, izneli smo podatke da je Marković prvi mandat uspeo da obezbedi sa dokumentacijom koja je po mišljenju i rešenju prosvetne inspekcije bila nepotpuna i doneli su rešenje o utvrđenim nepravilnostima.

Vanja Stojković koja je zamenica direktora nacionalne službe za zapošljavanje u Nišu, predsednica je Upravnog odbora koji je opet birao direktora Markovića, dok je za medije vrlo jasno dala izjavu da “radna knjižica nije validan dokument za ustanovljavanje dužine radnog staža”. Iako je dokumnetacija tvrdila drugačije, solidarno je UO Doma Učenika u Nišu poslao predlog Ministarstvu i ovaj put.

Izveštaj Prosvetne inspekcije o nepravilnostima

U dokumentaciji koja je pribavljana čak i iz ustanove Mara, vidi se da je Marković bio na “nekoj praksi” dok po dokumentaciji u kojoj se vidi radni staž upisan i prijava na zdravsteno osiguranje, marković nije mogao da prikupi ni približno dovoljno radnog staža za svoju poziciju.

U ovom tekstu opet dostavljamo javnosti koliko je imao staža na obeleženom dokumentu:

datum prijave u Dom učenika i stručna sprema direktora Markovića

U dokumentu se jasno vidi stepen stručne spreme i dužina trajanja rada sa tom spremom.

Rešenjem Vlade Srbije koje je potpisala premijerka Ana Brnabić, Marković je obezbedio još 4 godine mandata.

Mejlom smo postavili pitanja Ministarstvu prosvete i po dobijanju odgovora ćemo objaviti sve detalje.