Dom učenika Niš

Uprava Doma učenika u Nišu i ove godine u vreme Ski openinga nije u gradu. Naime po nepotvrđenim informacijama, “uprava” niškog Doma učenika je i ove godine na Ski openingu na Kopaoniku.

Uprava Doma učenika nije odgovorila na novinarsko pitanje koje smo postavili vezano za odlazak uprave na Ski opening na Kopaoniku. Novinarsko pitanje smo postavili  u vreme kada smo pisali o tenderu za novu Škodu koju su kupili na interesantnom tenderu.

Po informacijama koje imamo, više članova uprave Doma učenika je sa dva nova vozila marke Škoda, otišlo kao i prethodne godine na Ski opening. Prethodne godine svi troškovi puta kao i dnevnice platili su građani budžetskim sredstvima.

Dom učenika Niš
Uprava Doma učenika ponavlja svoje postupke

O slučaju od prošle godine smo pisali u ovom tekstu.

U toku današnjeg dana smo zvali telefonom upravu u i tražili da razgovaramo sa nekim iz menadžmenta. Pitali smo da li je neko iz uprave u mogućnosti da razgovara sa nama ili su svi na Ski openingu na Kopaoniku.

Dom učenika Niš
Objekat na Kopaoniku u vlasništvu Doma učenika u Beogradu i direktor niškog doma kao prošlogodišnji gost

Sekretarica nam je rekla da niko ne može da nam se javi jer su svi na “seminaru u Beogradu”. Pitali smo da li je seminar u organizaciji Ministarstva i ako nije, ko je organizator. Sekretarica nam je pojasnila da možemo u ponedeljak da dobijemo podatke o tome.

Skrenuta je pažnja da je to što tražimo javni podatak i da kao sekretarica ima uvid gde je uprava doma, kao i ko je organizator seminara na kome je više lica iz Uprave. Osoba koja je sa nama pričala je insistirala da “pozovemo u ponedeljak”.

Mihajlo Marković nije danas odgovarao kao i obično na pozive novinara, a ni na SMS poruke koje smo poslali.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.