Svetlana Mitić i Vanja Janačković

Konkurs u Pčelici za radno mesto portparola oboren je na sudu po tužbi jednog od radnika. Posle jako dugog suđenja, kao i žalbe apelaciji od strane Pčelice, ovaj postupak je okončan na štetu same ustanove.

Konkurs u Pčelici je sada pravnosnažnom presudom oboren, a troškove ovog postupka koji su oko 134.000 dinara platiće ko drugi, no građani Niša.

Vanja Janačković presuda
Detalji presude Apelacionog suda

Svetlanu Mitić smo pitali da li se trenutno radi na promeni sistematizacije u Pčelici zbog ove presude, kao i ko snosi odgovornost za ovaj slučaj.

Vanja janačković PR Pčelice
Konkurs u Pčelici je oboren na sudu za mesto PR-a na kome je Vanja Janačković.

Postala je praksa da se sama Pčelica žali na presude prvostepenih organa, gde po uvidu u presude, Pčelica biva ubedljiv gubitnik u postupcima pred drugostepenim sudskim organima. Na ovaj način pored odugovlačenja procesa, gomilaju se troškovi postupaka, za koje direktorka Svetlana Mitić ne smatra da je odgovorna.

I ovog puta smo pokušali da kontaktiramo direktorku Mitić, postavili smo joj pitanja za ovu presudu i slučaj, ali kao i u više navrata do sada, na pitanja ne odgovara.

Konkurs koji je bio za prijem u radni odnos 75 vaspitača, oboren je na sudu od strane jedne od kandidatkinja, u ponovljeno postupku po saznanjima redakcije opet je bilo nepravilnosti pri izboru, pa je isti konkurs završio opet na sudu.

Svetlana Mitić je pred Višim tužilaštvom priznala krivično delo zloupotrebe službenog položaja i potpisala ugovor o oportunitetu, i obavezala se da plati 200.000 dinara u humanitarne svrhe radi odbačaja krivične prijave. U snimku koji smo napravili pri odlasku oko 400 radnika Pčelice na miting SNS u Beograd, Mitić je izjavila da ne razmišlja o podnošenju ostavke zbog priznanja krivičnog dela.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.