sendvič za miting

Pčelica kao predškolska ustanova koja čuva oko 6000 niške dece, zadužena je da spremi 10.000 sendviča za niške odbore SNS-a zbog mitinga na koji se ide u petak 26. maja.

Više izvora iz Pčelice je potvrdilo redakciji da se uveliko organizuje ovaj posao unutar ustanove, da se spremaju da rade i u dve smene. takođe smo dobili podatak da Pčelica ima i target za odlazak više autobusa sa radnicima ove ustanove baš na isti miting u petak 26. maja.

Ko će da plati sve te sendviče? Građani i deca?

Direktorka Mitić se nije javljala na telefonske pozive koje smo joj uputili danas, a poslat joj je i SMS sa pitanjima da li je tačno sve navedeno i koliko radnika i autobusa vodi na miting u Beograd 26. maja. Kao i do sada, Svetlana Mitić ne nalazi za shodno da odgovori.

Svetlana Mitić direktorka Pčelice
Pčelica: Svetlana Mitić, slika sa mitinga SNS-a u hali Čair

Iako je ova ustanova imala jako veliki broj problema, iako smo došli do podataka da je direktorka Svetlana Mitić priznala krivično delo zloupotrebe službenog položaja, da ista ustanova plaća milione na sudske troškove, kao i da se protiv iste ustanove zbog raznih odluka vodi više destina sudskih postupaka, kao i da većinu ova ustanova gubi, i dalje nikom od sagavornika nije jasno kada će neko biti pozvan na odgovornost. Pčelicin kvalitet rada sa decom je takođe doživeo pad u kvalitetu, o čemu smo pisali u ovom tekstu.

Iako je i sama ishrana dece imala poseban tekst kod nas na sajtu, i dalje nema nikakve odgovornosti za sve rađeno u ovoj ustanovi.

Dokle god uprava radi šta stranka zahteva od nje, kao i dokle god se spremaju sendviči, raspisuju nabavke za kog treba, zapošljavaju SNS kadrovi, dotle niko neće da dira nikog iz ove ustanove… pojašnjava jedan od izvora redakcije iz ove ustanove.

U jednom od vrlo retkih konferencija za medije koje se održavaju u ovoj ustanovi, direktorka Mitić je izjavila da se ne oseća odgovornom za sve što se dešava u Pčelici.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.