Pčelica

Sudski penali zbog nesprovođenja uputstva iz sudske presude dati su na izvršenje prema ustanovi Pčelica od strane advokata koji su oborili rešenje konkursa za 75 vaspitača u Pčelici. Po podacima koje smo dobili, sudski troškovi postupka su malo preko 100.000 dok je Sud u izvršenju presude usvojio i 100.000 dinara penala za nesprovođenje odluke u roku od 15 dana.

Sudski penali će nastaviti da stižu na dalje ukoliko ustanova Pčelica ne sprovede presudu po uputstvima nadležnog Suda. Ovaj novac platiće “svi građani Niša” jer u praksi se pokazalo da ustanova koja je na budžetu plaća sve greške uprave i direktora.

Pčelica
Sudski penali za Pčelicu

Drugi slučajevi štete po ovu ustanovu nastali su zbog pravnosnažnih presuda kojima su samo u prethodnih nekoliko nedelja dva radnika ove ustanove vraćeni na posao, suprotno odlukama trenutne direktorke. Troškove za ova dva postupka će opet platiti građani Niša neposredno kroz budžet ustanove, a oštećeni u svemu jesu prvenstveno deca koji su korisnici.

Po rečima direktorke Svetlane Mitić, ona sebe ne smatra odgovornom za stanje u ustanovi, a pomenutu presudu i očigledne troškove koji dolaze na naplatu ne želi da komentariše, jer navodno nije sve pravnosnažno rešeno.

Po nezvaničnim podacima koje smo dobijali duže vreme, ova ustanova ima jako veliki broj postupaka koji se vode protiv odluka prema radnicima. Svi troškovi postupaka će doći na naplatu po okončanju postupaka.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.