vesić

Po saznanjima Niške inicijative, Goran Vesić, ministar u Ministarstvu saobraćaja, infrastrukture i građevinarstva, sutra u 10h otvara put Malča-Prosek koji je već pušten u saobraćaj bez ikakvog pompeznog otvaranja pre nekoliko dana.

Vesić će sutra zarad medijske promocije u okviru aktivnosti prikaza rada “100 dana Vlade”, obići Niš i okolinu, i imati dosta planiranih aktivnosti. U ovom slučaju, mediji nisu dobili poziv na “Press” kakav obično dobijamo iz Gradske kuće. Ovakve događaje smatramo “politički kreiranim događajima”, za šta obično bivaju pozvani mediji koji blagonaklono izveštavaju o aktivnostima nosioca vlasti, a ti isti mediji su mahom najviše finansirani parama svih građana.

prosek malča
Vesić sutra otvara put koji je u funkciji već

Umesto toga, organizovani su prijateljski nastrojeni mediji vladajućoj stranci koji će prijateljski, i bez postavljanja suvišnih pitanja da isprate ceo događaj, kao i da obaveste građane o ovom “uspehu” ministra.

O činjenici da je put već otvoren, kao i da ništa nije rađeno od trenutka kada smo prvi put izveštavali o tome da ova saobraćajnica stoji završena od oktobra 2022. godine, izveštavali smo u dva navrata.

Redakcija Niške inicijtive smatra da je otvaranjem ove priče pomogla da organi vlasti dobiju korektivni faktor za ubrzavanje obaveza koje imaju prema građanima, za šta mediji jednim delom treba da služe.