Direkcija za javni prevoz grada Niša je dobila u okviru odluka Skupštine grada 217 miliona dinara, sve zbog lošije naplate karata u javnom prevozu usled Covid19 epidemije i vanrednog stanja.

U obrazloženju je jasno dato iz kojih razloga je potrebno da se finansijski pomogne Direkcija za javni prevoz, pored ukupnog iznosa od 10.7 milijardi predviđenim tenderom za javni prevoz koji će da traje 7 godina.

Ono šta ne piše u skupštinskom materijalu, jeste da plate i određeni troškovi neće da se menjaju, pa će tako i dalje Većnik Nenad Stanković, drugi javni i drugi funkcioneri, kao i svi šefovi, nastaviti da primaju velike plate, iako rade sa minusom.

Tako smo u tekstu gde smo objasnili primanja Većnika Stankovića i njegove supruge, jasno istakli podatke iz Agencije, gde se vidi da Staknović prima 120.000 dinara platu u Direkciji za javni prevoz.

Direkcija je prethodnom periodu odbila da dostavi podatke o platama ševova i direktora, gde i pored rešenja Poverenika nisu dostavili tražene podatke.

Još jedno obrazloženje jeste da 13 autobusa koje imaju u svojoj svojini neće moći da prodaju. O ovom problemu smo već pisali, dok na pitanja šta planiraju da rade u Direkciji, Stanković nije hteo da odgovori u svom maniru ponašanja, dok se direktor Milić više ne javlja na pozive Niške Inicijative.

Po informacijama do kojih smo došli, Komunalna Milicija grada Niša jako slabo radi asistenciju u kontroli Javnog prevoza u Nišu, tako da Direkciji za javni prevoz pisanje kazni kao i kontrola malo slabije ide od ruke, naročito poslednjih meseci. Samim tim će i naplata i zarada od kazni po obligacionim obavezama koja idu na izvršenje slabije da puni budžet.

O Ekološkom autobusu na gas koji je plaćen 9.6 milona dinara smo već pisali u našem tekstu. Ovaj autobus najverovatnije neće nikad da bude prodat, jer će onda da se zna koliki je gubitak zbog sumnjivog tendera kao i prava vrednost ovog vozila. Vozilo i dalje stoji na dolaznom peronu autobuske stanice bez ikakve naznake da će da se to promeni.

Na mejlove takođe ne odgovaraju, iako postoji određeni interes javnosti da se znaju detalji poslovanja ovog preduzeća. Evo kako razgovaraju čelnici direkcije sa nepodobnim novinarima, iako porodica Stanković inkasira od javnih funkcija i od budžetskih para više od 300.000 dinara mesečno:

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.