Autobusi

Autobusi koji su u vlasništvu Direkcije za javni prevoz grada Niša, a koji su bili u sistemu javnog prevoza, posle više problema i afera oko ispravnosti, kao i nesreće sa probijanjem ograde u Durmitorskoj ulici usled neispravnosti kočionog sistema, sada se nalaze na sopstvenom groblju.

Prema informacijama koje poseduje Niška inicijativa i koje je u prethodnom periodu objavila, čak 14 autobusa koja su u vlasništvu Direkcije za javni prevoz trenutno se nalaze van upotrebe, rasuti na više lokacija u gradu.

Jedanaest autobusa nalazi se odmah pored kontrolnog tornja na nekadašnjem niškom Aerodromu, dok se po jedan autobus nalazi na glavnoj autobuskoj stanici, jedan pored konjičkog kluba Čegar, dok je sudbina autobusa koji je poklonio Aleksandar Vučić pri poseti Nišu još uvek nepoznata.

Podsećamo, direktor Direkcije za javni prevoz, Milan Milić rekao je početkom godine tokom sednice Korisničkog saveta javnih službi da će sporni ekološki autobus koji je 2017. godine plaćen 80 000 evra biti dat na procenu, nakon čega će biti predmet javne licitacije.

Poslednje informacije koje smo dobili o autobusu koji je grad Beograd poklonio našem gradu bile su te da je on trenutno van upotrebe jer je neophodno da se unutrašnjost samog autobusa preradi kako bi bio siguran za prevoz dece koja su korisnici Predškolske ustanove “Pčelica”.

Nenad Stanković, nezvanično vodi Direkciju
Nenad Stanković, nezvanično vodi Direkciju

Nenad Stanković, odgovorno lice i portparol Direkcije za javni prevoz, nije želeo da odgovori na pitanja Niškoj inicijativi.

Kandidat za odbornika u gradskoj Skupštini na predstojećim izborima ispred SNS-a, izgovor za odbijanje saradnje našao je u tome što vlasnik portala Niška inicijativa, Srđan Nonić “nije novinar”, uz opasku da on ne može da vidi kroz telefon i zna ko ga zove, te da bilo ko može da ga pozove i da se predstavi kao Nonić.

U ranijem susretu, i dalje glavni čovek Direkcije, Nenad Stanković, rekao je da izjave daje uvek i svim novinarima.

Izgleda da je vremenom jedan od poznatijih niških javnih funkcionera, koji imaju obavezu da odgovaraju na pitanja građana i javnosti, promenio mišljenje i da mu to više nije bitno.

Author