Legitimno je da biraš i budeš biran. Oni koji žele da učestvuju u tome, mogu da budu i jedno i drugo. Ukoliko ne učestvuješ i sam sebe izuzimaš iz svega toga, uvek će se naći neko drugi koji će umesto tebe da se bavi politikom. A i treba. Politika je sramotna stvar. Sramotna ali se bavi budućnošću tvoje dece i tebe. I zašto da učestvujemo, kad su sve neki gori likovi tamo od nas?

Bravo!

Sa tim stavom koji je uredno usađivan u naše glave zadnjih 30 godina višepartijskog sistema i ispiranja mozga preko medija, možemo samo da budemo “pobednici”.

Evo primera pobednika: porodica Stanković

Nenad Stanković, Većnik, Pr Direkcije, Predsednik nadzornog odbora: FOTO sajt grada Niša

Nenad Stanković, sadašnji Većnik za planiranje i izgradnju u kabinetu Gradonačelnice Dragane Sotirovski. Po izveštaju koji je podneo Agenciji za sprečavanje korupcije, primanja u toku jednog meseca, iz izvora koje plaćaju svi građani su 210.000 dinara. Prima platu u Direkciji za javni prevoz koja leži na najvećem tenderu za javni prevoz od 10.6 milijardi dinara, prima naknadu u gradskom Veću, i predsednik je Nadzornog odbora Instituta Niška Banja.

Sve legalno, legitimno i prihvatljivo. Što ne bi bilo? Završio Visoku školu strukovnih studija za saobraćaj, promenio možda najviše stranaka u Nišu, Nova Srbija, Niška Regija, Živim za Krajinu, URS Mlađana Dinkića, Živim za Niš i najzad u gnezdo SNS-a. I stvarno, Živi za Niš i od Niša.

Neko bi pomislio da kad neko prima preko 200.000 dinara i ima status javnog funkcionera ima bar neku obavezu lepog ponašanja prema javnosti, da se bar pretvara da radi u interesu grada, Nišlija… Ali evo kako to izgleda:

Njegova supruga je dobila mesto Sekretara Skupštine opštine Pantelej, za šta dobija nadoknadu od 95.000 svakog meseca.

Porodica Stanković legalno inkasira 305.000 dinara za posao koji radi za grad Niš i opštinu Pantelej.

Poseduju i dva stana, od koji je stan koji je kupljen od strane Marije Stanković Milijić kupljen od pozajmice. Kupili su i nov auto na kredit. Svaka čast!

Iskreno, moram da čestitam na ovom uspehu. Kad porastem biću kao Nenad. Budi i ti kao Nenad.

I posle kažu da se loše živi u Srbiji! LAŽU!

I da, ako vam se ne sviđaju sve ove činjenice, vi lepo bojkotujte iste, naudićemo im. Ignorišite sve činjenice, da ne smetamo ljudima…

I što bi rekao Stanković na kraju klipa sa njim “ne, ne, hvala tebi što postojiš”. I u pravu je čovek. On sa tri funkcije i 300 i kusur iljada u kući je u pravu.

 

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.