Parking servis

Parking servis koji je vlasnik vozila i softvera sistema Oko sokolovo, na jednom od sastanaka sa radnicima Komunalne milicije, izrazio je zadovoljstvo radom sistema, ali je imao i premedbu da bi pauza od pola sada u toku dana koja se pravi kod druge stanice Komunalne milicije kod zgrade “Lepa Brena” mogla da bude kraća.

Parking servis ima u vozilu uvek prisutnog radnika zajedno sa radnikom Komunalne milicije, u toku dana isto vozilo u popodnevnim časovima pravi pauzu od pola sata, i na sastanku koji je održan sa svim angažovanim na ovom sistemu, od strane nadležnih iz Parking servisa traženo je da se pauza skrati zbog povećanja efikasnosti rada ovog sistema.

Pokušali smo da stupimo u kontakt sa direktorom Parking servisa Dejanom Dimitrijevićem, ali se nije javljao prethodnih dana na pozive.

Oko sokolovo u Nišu
Parking servis traži kraću pauzu da bi više radili i naplatili

U tesktu u kome smo snimili nadležne iz Parking servisa koji su zaduženi za sistem Oko sokolovo, pojasnili smo stav iz Parking servisa da je ovaj sistem uveo poboljšanje u komunalni red u smislu parkiranja u našem gradu.

Grad je otvoreniji i ima više mesta, tj ulice su prohodnije? Najbolje da pitamo korisnike, kažu iz Parking servisa.

Po rečima koordinatora iz Parking servisa Marijane Radosavljević, Oko sokolovo je zaslužno za veću prohodnost ulica, iako je tek skoro krenulo izdavanje prekršajnih naloga od strane Komunalne milicije, koja inače nije ni organ zadužen za sprovođenje Zakona o bezbednosti saobraćaja, koji definiše ulice kao sabraćajnice.

Parking servis na godišnjem nivou ima obrt sredstava od oko 600 miliona dinara, dok u budžet grada kao osnivaču kao nepotrošeni deo prihoda uplati nekoliko miliona, što je više nego pre nekoliko godina da je uplaćivao oko 700.000 dinara dok po planu u određenim godinama ta cifra se penje do iznosa od 3.7 miliona dinara.

Tako je ovo preduzeće koje bi u smislu zakona i komunalnog reda, trebalo da generiše prihod gradu od komunalne usluge parkiranja, dobila površine koje pripadaju svim Nišlijama a zauzvrat u isti budžet uplaćuje manje od 1% ukupnog prihoda.

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.