Oko sokolovo Niš

Oko sokolovo u Nišu je poboljšalo sistem parkiranja u Nišu, a po rečima nadležnih nema ni povećanja doplatnih/dnevnih karata u odnosu na prošlu godinu.

Oko sokolovo u Nišu je digitalizovalo sistem naplate i po rečima nadležnih iz Parking servisa, nema više “dogovaranja sa kontrolorima na terenu” već je sistem automatizovan.

Grad je otvoreniji i ima više mesta, tj ulice su prohodnije? Najbolje da pitamo korisnike, kažu iz Parking servisa.

Po rečima koordinatora iz Parking servisa Marijane Radosavljević, Oko sokolovo je zaslužno za veću prohodnost ulica, iako je tek skoro krenulo izdavanje prekršajnih naloga od strane Komunalne milicije, koja inače nije ni organ zadužen za sprovođenje Zakona o bezbednosti saobraćaja, koji definiše ulice kao sabraćajnice.

U detaljnom tekstu na sajtu Niške inicijative smo pojasnili iz ugla pravnika sve aspekte ovih odluka kao i nedoslednosti u donošenju istih.

Izjavu koordinatorke za Oko sokolovo pogledajte na sledem videu:

Po rečima mnogih Nišlija koji su se javljali redakciji, Oko sokolovo je bilo izuzetno efikasno u svom radu, dok se rađanima nudi mogućnost da na sajtu Parking servisa provere da li imaju neplaćene doplatne/dnevne karte.

U tekstu na Pravnom portalu, autor Nenad Jevtić je pojasnio ceo sindrom rada Komunalne milicije i Parking servisa na sistemu Oko sokolovo.

Ukoliko imate komentar vezano za ovu temu, možete komentarisati na Facebook strani Niške inicijative.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.