Pčelica

Pčelici su nestali donirani kompjuteri preko noći između četvrtka i petka (15 i 16. septembra) na sada nepoznat način. Rotari klub je donirao kompjutersku i drugu opremu Pčelici, ali je prve noći iz zaključanog obdaništa nestalo dva lap topa, bežični miševi, kamere i tri DVD plejera.

Pčelici je ustvari nestala samo kompjuterska oprema koju je dobila od Rotari kluba u okviru akcije gde su 16 obdaništa iz cele Srbije dobila donaciju. Donacije je stigle u obdanište Panda, i iz zaključanog objekta koji nije obijen oprema je nestala,  dok je objekat bio uredno zaključan pri dolasku prve smene u petak ujutru, Nestala je IT oprema u vrednosti od 1000 Eura.

Pčelici nestali kompjuteri i oprema iz zaključanog obdaništa?

Policija je izašla na lice mesta, radnici su saslušavani, ali nikom nije jasno kako se sve to desilo jer nema tragova obijanja objekta. Inače, obdanište Panda nema video nadzor, iako upravna zgrada ima više obezbeđenja nego kad se ulazi u zgradu policije u Nišu.

Ko je sve ignorisao pozive novinara i nije davao informacije o slučaju?

Na pozive i poruke direktorka Svetlana Mitić nije odgovarala.

Redakcija je poslala mejl i uputila poziv policijskoj upravi u Nišu, zahtevali smo informacije o ovom slučaju. Do objave teksta nismo dobili podatke od policijske uprave.

Redakcija je poslala mejl i pozvala PR-a Osnovnog tužilaštva, do objave teksta i oni nam nisu dostavili informacije koje smo tražili.

Ovo nije prvi put da Pčelica ima problem sa donacijama, jer smo već pisali o Plazma keksu koji je morao da se baci jer mu je istakao rok trajanja.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.