Pčelica i keks

U toku današnjeg dana, vrtići ustanove Pčelica su dobili za posluženje deci keks sa isteklim rokom trajanja. Da li je isti keks poslužen, nismo uspeli da saznamo, jer direktorka Svetlana Mitić i PR Vanja Janačković se nisu javljale na pozive i odgovarale na poruke.

Keks o kome se radi je “Plazma kids” koji je Pčelica dobila na poklon od “Piksija” još u toku maja 2021. godine. Do sada nije posluživan deci jer je po rečima zaposlenih Direktorka Mitić branila da se isti koristi bez objašnjenja.

Više od 7 meseci je keks stajao, sada kad je istekao rok trajanja, isti je nečijom krivicom dostavljen vrtićima. Bitnije je bilo da se organizuje slavlje u Tami hotelu nego da se brine o hrani za dečicu. Sramota me je šta sve gledam u ovoj ustanovi… izjavilo je više izvora iz ove ustanove.

Po rečima radnika ove ustanove, sada je trenutno hajka da se nađe krivac među radnicima, pišu se izjave i “pegla se papirologija” . Da li će ovaj slučaj biti prijavljen Sanitarnoj inspekciji ili možda prosvetnoj, saznaćemo naknadno.

U prethodnim tekstovima objavili smo zaključke inspekcijskih nadzora, konstatovanje nepravilnosti kao i zahtev za razrešenjem Svetlane Mitić koji je otišao prema Ministru Ružiću.


U toku dana javila se redakciji sekretarka ustanove i pojasnila nam je detalje ovog događaja:

Utvrđuje se disciplinska odgovornost svih radnika, ono što je najvažnije je da deca nisu konzumirala keks, i da nije na svim kutijama bio istekao rok trajanja. Direktorka je na putu i ne može da se javi, pa vas zato ja i zovem.

Po okončanju postupka videćemo da li je bilo namere ili je došlo do greške, zaposleni su pisali izjave i postupak će da potraje malo duže.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.