Odlukom Ministra Branka Ružića, Svetalana Mitić je postavljena za VD direktorku Pčelice, iako je zadnji konkurs za izbor direktora ove ustanove poništen od strane ministarstva.

Pored nepravilnosti koje su dovele do poništenja konkursa, izveštaj Budžetske inspekcije kao i Prosvetne inspekcije govore da je bilo više nepravilnosti u radu ove ustanove u prethodnim godinama. O kompletnom izveštaju Budžetske inspekcije i svim nepravilnostima, pisaćemo u sledećem tekstu o ustanovi Pčelica.

Tako je u ministarstvo stigao predlog za razrešenje iz Prosvetne inspekcije, na šta Branko Ružić kao ministar nije reagovao, već je produžio mandat Svetlani Mitić u VD stanju za još 6 meseci. U više navrata, ministar Ružić nije odgovorao na pozive i poruke.

Gradska inspekcija nam nije dostavila ovaj zapisnik ali su nam iz ministarstva dostavili podatke o samom nadzoru.

Na Skupštini grada izabran je nov Upravni odbor na predlog Odbora za imenovanje, u kome je od 9 članova 3 iz starog saziva.

Iz više izvora smo saznali da je bilo pritisaka iz vrha SNS-a na ministra da se obezbedi još jedan mandat direktorki.

Godišnji budžet Pčelice je preko milijardu dinara što je više od 10% vrednosti budžeta grada Niša.

Pokušali smo da telefonom dobijemo direktorku Mitić kao i “osobu za saradnju sa medijima i javnošću” u javnosti poznatiju kao PR-a preduzeća, Vanju Janačković. Mitić i Janačković se nisu javljale na telefon povodom teksta o zahtevu za rezrešenje.

Na ovom linku možete pogledati sve tekstove koje smo pisali u predškolskoj ustanovi Pčelica.

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.