Dragana Sotirovski

Kako su raspoređena sredstva koje su klubovi dobili od države? Po zvaničnoj izjavi Gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, Gradsko veće je donelo odluku i sastavilo spisak klubova.

Spiskovi su jako slični sa raspodelom koju je Komisija za sport u prethodnim godinama pravila u redovnom postupku, dok sama Gradonačelnica pojašnjava da će komisija ove godine uzimati u obzir sve činjenice pri odlučivanju o programima koje grad finansira.

Sotirovski je pojasnila da 15 miliona koje je Sportski savez dobio jesu ustvari sredstva koja su namenjena Kupu Radivoja Koraća kao i za juiorski i ženski turnir Košarkaškog saveza.

Najveći deo sredstava je dobio Radnički(50 miliona) dok ga prate rukometni klubovi Železničar i Naisa sa po 14 miliona. Fudbalski klubovi su dobili najveće iznose, pa su tako još Budućnost Popovac dobio 4 miliona, Mašinac Trace 7, Brzi Brod 3, Car Konstantin 3, Sinđelić 3, dok su za mali fudbal Kalča i Winter sport dobili 1 odnosno 3 miliona dinara.

Odbojkaški klub Niš je dobio 11 miliona a vaterpolo klub Nais 8.5 miliona.

Bokserski klub Naisus je dobio 3 miliona, Teniski klub Taž 2 miliona, Kajak klub Gusar i Gimnastički klub su dobili po milion dinara, dok je PAEK Niš dobio 3 miliona.

Streljački klub 1881 je dobio 2 miliona, isto kao i Džudo klub Kinezis.

Ostaje da Komisija za sport preraspodeli još 150 miliona para grada Niša.

Ostaje da se vidi da li će komisija kao i u prethodnim godinama da pomogne velike klubove, jer ipak, treba da se kupe igrači i celi prvi timovi, a to košta.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.