Po rečima Dejana Kovačevića iz Komunalne Milicije Niša, za parkiranje po trotoarima, parkovima i pešačkim stazama i površinama, nadležna je Komunalna Milicija grada Niša. Građani treba da se obrate njima, jer smo kao redakcija do sada videli da Saobraćajna policija ne reaguje na ovakve slučajeve, osim ako ne može Pauk služba da ukloni auto i da prihoduje Parking servis.

Kovačević, (koji nije ni načelnik, šef ni koordinator) pojasnio je da patrole rade stalno na terenu, da uvek imaju dežurne, kao i da su prethodne godine pisali veliki broj kazni baš u parkovima i Tvrđavi.

Od sada kad vidite kamione i kola ovako parkirane, zovite Komunalnu miliciju

U odnosu na prethodne načelnike i vd načelnike, Kovačević iako nema zvaničnu funkciju po zvaničnom odgovoru nadležne uprave, uvek se javlja na pozive i odgovara na pitanja.

“Komunalna milicija je jako dobar posao radila prethodnih godina i jako puno problema smo rešili, a vi bi ste mogli nekad pozotovno da pišete o našem radu….” bio je konkretan u svom stavu. Kao najbitnije probleme koje su rešili, Kovačević je nabrojao kućni red u zgradama, uređeni rad ugostiteljskih objekata kao i parkiranje u gradu.

Ipak za statistiku napisanih kazni za koju smo ga pitali u interesu javnosti i sagledavanja obima rada ove službe, Kovačević nas je uputio na nadležnu Upravu za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove, koja nam do sada nije odgovorila na više zahteva za informacijama.

Kovačević nas je pitao zašto mi mislimo da ova služba ne radi dobro, na šta smo mu pojasnili da “mi ne mislimo” već vidimo šta nam građani javljaju i vidimo stanje na terenu. Takođe nam je pojasnio da nedostatak načelnika ove službe nije izuzetak, jer se i u druim gradovima isto dešava, pa namje rekao i da “možda treba da se menja zakon”.

I na dalje pratimo rad ove službe, a evo šta su građani rekli za njih:

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.