Snimak razgovora Načelnika okruga i člana školskog odbora osnovne škole Duško Radović, izašao je u javnost. Na snimku se čuje nedvosmislen pritisak sa političke pozicije i ispred stranke SNS na člana školskog odbora zbog izbora direktora u toj osnovnoj školi.

Snimak razgovora Načelnika okruga u javnost je lansirala televizija N1 i poslanica SSP-a Jelena Milošević, dok je za komentar pitan i sam Načelnik Babović, za koga u upravnom okrugu tvrde d aje na odmoru.

Sminak razgovora Načelnika okruga objavila je Jelena Milošević, poslanica SSP-a

Nadležnosti samog načelnika okruga, po rečima poslanice Milošević, nemaju nikakve veze sa izborom direktora po školama. Poslušajte razgovor između načelnika Babovića i člana školskog odbora.

Redakcija se konsultovala sa više osoba iz struke bliske radu okruga i službi, koje nam tvrde da je posao načelnika “protokolarni i tehnički”, kao i da on treba najviše da se brine o tehničkoj opremljenosti za rad samog okruga kao i za “za sada nepoznata usklađivanja i praćenje rada”.

“Načelnik u ovom slučaju crpi političku snagu sa političke funkcije na koju je postavljen, ništa drugo” pojašnjavaju naši izvori.

Poluga postavljanja članova školskih odbora od strane vladajućih stranaka odavno je ustaljen manir, jer se tako kontroliše postavljanje direktora u svim školama u Nišu.

Načelnik Babović je na čelu Upravnog okruga dve godine, funkciju je preuzeo od sadašnje Gradonačelnice Dragane Sotirovski, a u njegovom mandatu, odlukom Gradskog Veća grada Niša, okrug je ostao bez garaže koja je služila za rad samih inspekcija u okrugu, o čemu smo već pisali u ovom tekstu.

Povodom ovog slučaja, načelniku okruga Baboviću smo poslali novinarska pitanja i zahtev za intervjuom.

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.