Darko Bulatović je odbijen jednoglasno od strane delegata na skupštini Fudbalskog saveza Niša za Predsednika, i to jednoglasno sa 15 glasova protiv i nijednim glasom “ZA”. Detalji iz navedene bulatovićeve biografije govore da je od 2018. godine bio “savetnik Predsednika Radničkog za sportska pitanja”.

Darko Bulatović je u navedeno vreme bio i “samo” Gradonačelnik Niša koji je izvršavao i deo sportskog budžeta, pa je tako Radnički u tim godinama inkasirao od 35 pa do skoro 80 miliona dinara para svih Nišlija u toku jedne godine.

U isto vreme, po navodima izvora je bio savetnik Ivici Tončevu, koji je i vodio Radnički. Po informacijema koje imamo, potrebno je bilo za kandidaturu za Predsednika Fudbalskog saveza Niša da ima tri godine iskustva rada u sportu, pa je to priloženo u dokumentaciji kao validan dokument.

Bulatović sa saradnicima iz EPS-a na čelu grada u akciji izgradnje puteva

Više izvora nam je potvrdilo sve navode a povodom istih smo kontaktirali Darka Bulatovića, da bi nam potvrdio sve informacije.


Na pitanja kakao je prošlo glasanje, zbog čega su svi delatagi glasali protiv njegovog postavljenja na mesto Predsednika Fudbalskog saveza, Darko Bulatović je izjavio sledeće:

Ja stvarno ne znam šta je bilo na toj skupštini, ja nisam ni bio tamo.

Novinar:

Da li je tačno da ste naveli da ste bili savetnik Ivici Tonevu od 2018. za sportska pitanja?

Bulatović:

Ne sećam se tačno šta je navedeno u toj biografiji, ja nisam bio tamo.

Novinar:

Ko je podneo kandidaturu u vaše ime, kako je moguće da ne znate šta je u dokumentaciji i da ste kandidovani?

Bulatović:

Kažem vam, nisam bio tamo, ne znam o čemu se radilo. Ja jesam na nekoj skupštini Radničkog izabran za savetnika, evo prisećam se sada kad mi to kažete.


U kasnijem pozivu, Bulatović je potvrdio da jeste bio savetnik Ivici Tončevu u Radničkom, ali je naglasio da nije bila plaćena funkcija i da je radio volonetrski.

O stanju u niškom sportu kao i disproporciji davanja para i onog šta se vidi na terenu, pisali smo mnogo puta, najviše pažnje smo posvetili temi finansiranja sporta i nepoštovanja zakona.

Detalje o Darku Bulatovići možete videti na sajtu medija Krik, koji je detaljno izneo sve podatke biografije, imovine, primanja i postupaka koji se vode protiv njega.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.