Zbog odluke koju je grad doneo o otuđenju podzemne garaže ispod TC Ambasador, otvaraju se novi problemi u radu inspekcija u Nišavskom upravnog okruga, po rečima inspektora i radnika. Ova odluka je donesena na zadnjoj Skupštini grada Niša

Novi načelnik odmah naišao na probleme. Predrag Babović. Foto Prinscreen

Povodom svih dešavanja oko prelaska vlasništva podzemne garaže ispod Tc Ambasador u vlasništvo Parking servisa, poslali smo pitanja oko problema i nedoumica načelniku Nišavskog upravnog okruga Predragu Baboviću. U saopštenju koje je dala Pr služba Nišavskog okruga, ogradili su se od našeg zahteva da se garaža snimi i da na uvid javnosti koliko je velika i koliki kapacitet ima.

“Davanje dozvole za snimanje nije u nadležnmosti Nišavskog upravnog okruga” stajalo je kratko u pojašnjenju na kraju saopštenja. Pored zaustavljanja od strane službe obezbeđenja i onemogućavanja snimanja ove garaže koja je inače javno vlasništvo, pored legitimisanja da smo novinari, morali smo “krišom” da snimimo ovu garažu.

U saopštenju je samo data informacija da je održan sastanak sa inspektorima i šefovima u Nišavskom okrugu na temu parkiranja vozila na dalje i funkcionisanja samih službi u takvim uslovima. Nije navedeno da li su se šefovi odseka žalili ili da su inspektori saopštili da će na dalje imati problema u radu.

Izvori sa kojima smo kontaktirali su zabrinuti i razočarani u ovakve odluke.

“Neki od nas idu na teren stalno, službena vozila koristimo skoro svakodnevno. Neke inspekcije imaju magacine koji imaju prilaz iz te garaže. Neke inspekcije čuvaju zaplanjena vozila i robu u postupcima koje vode. Nikom nije jasno šta ćemo da radimo” izjavljivali su mahom naši izvori. U drugim opštinama i gradovima inspekcijske službe imaju parking mesta samo i jedino za službena vozila, pa mogu nesmetano da rade svoj terenski posao. Potreba za radom službi u Nišavskom okrugu je povećana u vreme Covid19 epidemije i mera za suzbijanje.

Po snimljenom materijalu kao i po uvidu u samu garažu, može se očekivati oko 50 mesta za parkiranje.

Iz Parking servisa najavljuju da će ova garaža rešiti probleme sa parkiranjem u ovom delu grada. Ono što je očigledno svuda u gradu, je da  problem parkiranja nije nigde rešen, pored ukupnog budžeta od oko 500 miliona dinara koji ima Parking servis i kvaliteta usluga koje pruža svojim građanima.

Da li Nišlije misle da će ova garaža da reši problem parkiranja u ovom delu grada i da li je u nekom delu grada rešen problem parkiranja?

Molimo Vas da nam vaše mišljene date u anketi koju možete popuniti na ovom linku.

 

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.