Klinički centar Niš

Kliničkom centru u Nišu je trebalo 40 dana da odgovori u jednoj rečenici na zahtev za pristup informacijama od javnog značaja. Pored redovnog roka od 15 dana, uz uprave su tražili produženje na zaklnskih 40 dana. To je postala uobičajena praksa odgovaranja na sva pitanja koja možda otkriju podatke koji nisu po volji funkcionerima i vladajućem establišmentu.

Kliničkom centru je trebalo toliko vremena da odgovori da je za medijske usluge dao preko 4.7 miliona dinara u 2023. godini, bez dostavljanja podataka tačno o koji medijima i produkcijama se potrošilo toliko novca.

klinički centar
Kliničkom centru trebalo za odgovor 40 dana, evo koliko su napisali u tom roku

Upravi smo poslali još jedan zahtev sa detaljima o kojim medijima i produkcijama se radi, pa očekujemo i da ovaj “veliki obim podataka” dostave po zakonu u produženom roku od 40 dana.

dr Zoran Perišić
prof. dr Zoran Perišić direktor UKC Niš, šef odborničke grupe SNS-a u skupštini grada Niša.

U prethodnom periodu smo objavili tesktove o finansiranju medija iz javnog sektora, gde su javna preduzeća kao i opštine, ali i neke ustanove davale milione za medije koji su prorežimski.

Ovaj modus im veliku efikasnost, pa je tako nekoliko medija koji su uvek tradicionalni dobitnici para iz javnog sektora punilo svoje budžete velikim iznosima, kao što je Belami TV, Narodne novine, City marketing centar (Niške vesti) i naravno Portal 018 od SNS člana Nikole Panića.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.