Parking servis

Parking servis je sada već na tradicionalni način, dodelio Belami televiziji na javnoj nabavci pod nazivom “parametri razvoja” 2,4 miliona dinara za usluge produkcije, snimanja i emitovanja filma od 60 minuta. U nabavci se traži da pravno lice ima dva kamermana i dve HD kamere, kao i jednog tonca.

Parking servis već godinama upražnjava ovu tradiciju sa Belami televizijom, koja se jedina i javlja na ovaj tender. U samoj javnoj nabavci se pojašnjava da se ovaj postupak sprovodi zbog upoznavanja javnosti o radu samog Parking servisa, koji je u ovoj komunalnoj oblasti monopolista u gradu Nišu.

Dodela ugovora Parking servis - Belami televizija
Parking servis i dodela ugovora Belami televiziji

Više godina unazad Parking servis dodeljuje Belami televiziji ovaj ugovor pod istim imenom na skoro identičan iznos. Tako je Belami televizija, deo “medijske imperije jugoistočne Srbije” inkasirao u 2022. godini 100 miliona dinara, velikom većinom od raznih nivoa vlasti u raznim lokalnim samoupravama kao što i navode u  svom nazivu, u “jugoistočnoj Srbiji”.

Medijska imperija Belami
Medijska imperija jugoistočne Srbije

Vlasnik Belami televizije Vidosav Radomirović, vlasnik je još nekoliko preduzeća koje se bave “medijsko produkcijskim poslovima”, pa je tako pored Belamija sa 40 radnika (kako se navodi u finansijskim izveštajima), vlasnik medija “Soko info doo” koji inkasira oko 3 miliona godišnje, AD Sloboda koje inkasira oko 10 miliona godišnje i ima 7 zaposlenih kao i Timok AD Niš koje je izdavačka firma koja inkasira zavosno od godine od 1.4 do 3.2 miliona dinara.

Način i modus davanja novca prorežimskim medijima opisali smo u više tesktova, pa je tako opisano kako novac na “legalan način” daje Direkcija za javni prevoz, Opština Palilula, opština Niška Banja, Toplana, ali i sistem “čestitki” kojima se pravdaju davanja.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.