JKP Mediana

JKP Mediana je u 2023. godini dala preko 5.4 miliona dinara za medijske i produkcijske usluge, kao i emitovanje na televiziji, reklamno promotivne tesktove na portalima. Po medijskoj tradiciji, najveći pobednik je TV Belami koji je u ovom ukupnom iznosu dobio 3.23 miliona, dok je na tradicionalnom drugom mestu City marketing centar – vlasnik Niških vesti, sa iznosom od 720.000 dinara.

JKP Mediana vodi računa i o drugim prorežimskim medijima, kao i pravnim licima osoba koje rade u režimskim medijima, pa je tako RTV Bum 018 Nikole Panića dobio 315.000 dinara za oglašavanje na njegovom prorežimskom portalu 018. Sistem davanja miliona jednim te istim medijima, možete videti na ovom linku.

JKP mediana mediji
JKP Mediana plaća milione za medije iako je monopolista i ima poveren posao u gradu

InInfo portal inkasira 200.000 godišnje a po podacima koje imamo, osoba koja je vlasnik radi na Tv Zona plus, koja je isto inkasirala 256.000 dinara od ovog komunalno preduzeća.

Medijska imperija jugoistočne Srbije
Medijska imperija inkasira preko raznih medija na razne načine milionske iznose

Narodne novine u vlasništvu Vidosava Radomirovića (vlasnika TV Belami i drugih pravnih lica) tradicionalno inkasiraju novac od javnog sektora, pa je u ovom slučaju dobio 682.ooo dinara, iako sem javnog sektora, ovaj štampani medij se ne može lako naći u slobodnoj prodaji. Narodne novine su u 2022. godini inkasirale

Narodne novine finansije
Narodne novine inkasiraju preko 52 miliona godišnje, podaci su za 2022. godinu

Tv Zona Plus je po podacima poslovanja iz APR-a postala medij koji inkasira manje od Narodnih novina , a malo više od City marketing centra, tj 44 miliona dinara na godišnjem nivou.

TV Zona plus finansije
TV Zona plus finansije

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.