Zbog saslušanja Nišlije koji je komentarisao karikaturu “majora” policije Petrovića na Facebook-u, danas je organizovana konferencija za novinare i poslata poruka policiji i Tužilaštvu.

Nišlija koje je saslušan danas imao je komentar na Facebook karikaturi koji nije sadržao bilo kakve pretnje i uvrede. Zbog očiglednog propusta Tužilaštva da shvati prirodu ovog dela, po rečima Andrije Krasića advokata Nišlije, policija je gubila vreme i trošila budžet na stvari koje su nebitne.

Nišlija je hteo da ostane anoniman, jer nema nikakve želje da bude politički ili medijski aktivan, ali izražava žaljenje zbog ovakvog odnosa policije i Tužilaštva:

Ja plaćam poreze, doprinose, visoke akcije i PDV, sada vidim kako se troše moji novci, vidim kako rade i šta zanima naše institucije, jednostavno me je sramota. Da li sam ja kriminalac? Ovo neće nijednog normalnog čoveka da spreči da pruža otpor sistemu, da slobodno misli i kritikuje, izjavljuje Nišlija koji je saslušan danas.

I u ovom slučaju, kao i drugim, svaki građanin koji se obrati za pomoć bilo kome prisutnom iz ove grupe, dobiće savete i pravnu pomoć ako dođe do iste ili slične zloupotrebe i neadekvatnog rada institucija.

Na današnjoj konferenciji bili su prisutni i budući narodni poslanici Jelena Milošević i Đorđe Stanković, koji su u toku protesta krajem 2021. godine takođe bili upoznati sa radom “majora” Petrovića, koji je i njima sačinio prekršajne prijave, koje su na sudskom odlučivanju.

Protiv “majora” Petrovića pokrenut je postupak ispred odeljenja unutrašnje kontrole u MUP-u, a sve po mojoj prijavi zbog nezakonite obrade podataka o ličnosti. Dobijena je potvrda da je “major” Petrović sada u nadležnosti odeljenja unutrašnje kontrole u Nišu. Za isto neovlašćeno korišćenje i obradu podataka ličnosti, upućena predstavka Povereniku, pa će po dobijanju mišljenja i okončanja postupaka javnost biti obaveštena. Ovim slučajem stajeno na put tiraniji institucija i pojedinaca koji misle da su država… pojašnjava Nonić, urednik Niške Inicijative

Poslušajte izjave svih učesnika danasšnjeg press-a koji j eovog puta bio satiričan:

I ovaj kao i sve druge slučajeve koji imaju potpis “majora” Petrovića pratićemo do krajnjeg ishoda.

Izveštaj televizije N1 i dopisnika Milana Stojanovića iz Niša pogledajte na ovom linku.

Na današnji dan pre 23 godine ubijen je Slavko Ćuruvija. Strašno je što i posle tog tragičnog slučaja danas ovako obeležavamo ovaj dan.

Author