Major da budem

Zbog iste karikature zbog koga je pozvan na informativni razgovor urednik Niške Inicijative Srđan Nonić, još jedan Nišlija je dobio poziv za saslušanje, ovog puta lično od strane dva pripadnika policije u civilu. Saopšteno mu je da je razlog poziva njegovo komentarisanje na Facebook-u.

Nišlija koji je inače porodičan čovek, inženjer po struci, bez ikakvih problema sa zakonom do sada, u ponedeljak u 11h moraće da inspektorima policije pojasni njegove komentare na slici. Komentari jesu postojali na samoj karikaturi, ali nigde nema spominjanja punog imena “majora” a ne postoje ni bilo kakve pretnje, uvrede ili slično. Obezbeđena je pravna zaštita građaninu koji trpi ovo zastrašivanje.

Na pozivu koju su mu uručili policajci u civilu, piše da ukoliko se ne odazove svojevoljno, da će prinudno biti doveden na razgovor.

Poziv za saslušanje građanina koji je komenatrisao karikaturu

Da podsetimo, zbog karikature koja ja objavljena početkom marta na ličnom profilu urednika Niške Inicijative na društvenoj mreži Facebook, Nonić Srđan je u sredu u Policijskoj upravi u Nišu dao izjavu u svojstvu građanina.

Iz razloga očiglednog pritiska na medije i građane, kao  i na sve slobodoumne ljude, zbog zloupotrebe institucija, zbog prijava koje su pisane građanima i aktivistima za vreme ekoloških protesta krajem 2020. godine, “major Petrović” koji je i na karikaturi, je došao u pažnju jednog dela javnosti i medija.

Iz tog razloga, u ponedeljak odmah po završetku saslušanja Nišlije koji je upao u mrežu pritiska “majora Petrovića”, udruženja, mediji i aktivisti će održati konferenciju za medije preko puta Policijske uprave u Nišu. 

Saopštenje i poziv medijima i javnosti može se uskoro očekivati. Evo još nekoliko stripova na tu temu:

Hvala vam što postojite.

Author