Branislav Kačar

Većnik Kačar koji je bio zadužen za sport u Gradskom Veću, dao je ostavku, kako kaže, radi prelaska na mesto u ministarstvu bez portfelja.

U telefonskom pozivu objasnio nam je da je još u pregovorima u ministarstvu, i da ne zna tačno koju poziciju će da zauzme.

U razgovoru koji smo obavili sa njim, uspeo je da optuži novinara Nonića da “na njegovu sreću on daje ostavku”.

Kačar: Da, dao sam ostavku, idem u ministartsvo, nego jel to na tvoju sreću Noniću?

Nonić: dužnost je da pozovem i da saznam iz prve ruke u interesu javnosti da li su tačne informacije koje smo dobili. Da li ste sami odlučili ili vas je neko naterao da date ostavku pa me to pitate?

Kačar: ja sam sam odlučio da treba da idem dalje… Nema  tačne detalje, videćemo…

Posle razgovora sa Nonićem kada je izrekao niz pretnji za šta je prosleđena i krivična prijava, Kačar se nije javljao na telefon jako dugo.

U svom mandatu Kačar je uspeo da finansijski pomogne klubove u Nišu, jer je uspeo da podigne budžet za sport sa 160 do 410 miliona. Uspeo je da bude uhapšen, procesuiran i oslobođen sa presudom vrednom “najboljih komedija” po mišljenju pravnika sa kojima smo se konsultovali. Zvanična biografija Kačara na sajtu grada Niša je bila netačna, pa je posle pisanja Niške Inicijative promenjena.

Pare u sportu
Samo novac je bio bitan za uspešan sport u Nišu?

Indikativno je da su skoro svi mediji pisali i pravili hvalospeve o ovom funkcioneru, dok su se komentari po portalima nizali u njegovu korist.

U danu kada je dao ostavku, izuzetan broj komentara je bio po portalima i društvenim mrežama, mahom upućen na lično ruganje. Pored toga, nijedan portal ni novinar se nije osvrnuo na njegov rad u odnosu na zakone i prioritete, kao i u svrsishodnost potrošnje velike količine novca u Nišu na sport. Isti portali i novinari i dalje na isti način nekritički pišu o sportu, popunjavajući kolumne izveštajima “Proleter-Dubočica 2:1” tipa.

Mnogi koji žive od sporta, a na ne za sport, žaliće njegov odlazak sa ovog mesta.

Još uvek se ne zna ko će biti nov većnik za sport u Nišu.