Panić Nikola

Po podacima o predmetu koji smo prijavili u toku januara meseca a vezano za navodnu preraspodelu radnog vremena Nikole Panića urednika prorežimskog portala 018 a koji radi na poslovima u odseku za IKT. Iz Višeg tužilaštva u Nišu koje je zaduženo za predmet, dobili smo informaciju da je predmet pod traženim brojem u toku, da se rade provere i da je za predmet zadužena Uprava kriminalističke policije.

Po podacima koje smo dobili po zahtevima za pristup informacijama od javnog značaja, radno vreme i zaduženja rada Nikole Panića se razlikuju, pa smo kao redakcija dobili drugačije podatke odmah po incidentu u centru Niša gde je Panić zatečen u tadašnje (još nepromenjeno) radno vreme u kazinu, posle čega je snimak celog događaja videlo više miliona ljudi.

Krivična prijava je podneta Višem tužilaštvu u Nišu protiv više NN lica, kao i VD načelnika Uprave za opšte poslove i građanska stanja, sve zbog osnovane sumnje da su falsifikovali dokument koji su dostavili redakciji Niške Inicijtive o “fleksibilnom radnom vremenu Nikole Panića” koji je stigao odmah posle saslušanja u Tužilaštvu povodom incidenta koji se desio u petak 13. januara.

Krivična prijava je podneta zbog osnovane sumnje za falsifikovanje službenog dokumenta, kao i za oštećenje budžeta. U krivičnoj prijavi se (pored dosta drugih detalja koje nećemo da objavimo) traži pregled sigurnosnih kamera gde se vidi da li se i kada Panić upisivao kad je dolazio i odlazio sa posla, a sve kako je navedeno u zadnjem rešenju (za koje sumnjamo da je falsifikat), ali i da se ispitaju svi obrađivači, osobe koje su dale nalog za izradu ovakvog rešenja, kao i način kako se obračunava plata.

Da pojasnimo javnosti šta smo saznali kroz zahteve za pristup informacijama od javnog značaja:

Prvi dokument koji smo dobili povodom radnog mesta i radnog vremena Nikole Panića, zahtevan je 13. decembra a dobijen 26. decembra 2022. godine. U dokumentu jasno piše da je Panić na radnom mestu “poslovi pozivnog centra u grupi za poslove pozivnog centra, odsek za razvoj aplikacija i pozivni centar u sektoru za informatičko komunikacione tehnologije”. Zahtev za ovaj dokument smo poslali 13. decembra 2022. godine.

Upravna inspekcija po prijavi koji smo podneli vezano za preraspodelu radnog vremena Nikole Panića urednika “portala 018”, konstatovala je u dopisu koji smo dobili, da rešenje o preraspodeli radnog vremena nije upisano u delovodnu knjigu, i upozorila je načelnika uprave da na dalje radi po uputstvu i zakonu.

Rešenje upravnog inspektora
Rešenje za Panića ipak ne postoji u delovodnim knjigama

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.