Novinari i profesija, novinarstvo

Pretnje Niškoj inicijativi stigle su u inbox zvanične Facebook strane, i iste smo dokumentovali kao dokaze u toku jutarnjih sati. Sav materijal poslat je na adresu Osnovnog javnog tužilaštva kao i tužilaštva za Visokotehnički kriminal u Beogradu.

Pretnje Niškoj inicijativi smo prijavili i Stalnoj radnoj grupi za bezbednost novinara koju vodi Veran Matić, a u toku dana smo sve uredno dostavili Policijskoj upravi u Nišu.

Pretnje je uputio radnik odseka “Zelenilo” u JKP Mediani, gde smo odmah saznali da ista osoba radi na lokaciji u centru grada.

pretnje
Pretnje Niškoj inicijativi od stane radnika JKP Mediane

Pretnje su sadržale sledeće: Dosadili ste i Bogu i ljudima, ću te natepam, sa lopatu ću te tepam, dođi sutra u “određeni” park u kome navodno ista sosba i radi.

Ovo je samo jedan od sada mnogobrojnih slučajeva pretnji upućenih na adresu Niške inicijative i uredništvu. Od početka godine, pretnje preko interneta smo prijavili već jednom posle incidenta sa Nikolom Panićem, ali odeljenje za Visokotehnički kriminal nam nije dostavilo ishod ovog predmeta.

U prethodnom periodu, pretnje su upućivane od strane kontrolora javnog prevoza, pretnje su poslate i sa nepoznatog broja zbog interesovanja o radu bivšeg načelnika Gradske uprave Ljubiše Janića(sada zaposlenog u Kliničkom centru iz penzije), pretnje od strane desničara i navijača, od strane bivšeg Većnika za sport grada Niša Branislava Kačara…

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.