Pretnje novinaru i uredniku Niške Inicijative Srđanu Noniću izrekao je jedan od radnika Direkcije za javni prevoz grada Niša po završetku snimanja rada Komunalne milicije i kontrolora javnog prevoza. Iako su pretnje bile jasne i iste su čuli i pripadnici patrole Komunalne Milicije, a isti su se izjasnili po dolasku policije da pretnje nisu čuli.

Nova pretnja uredniku i novinaru Niške Inicijative je glasila “nabembaću te kad te sretnem negde na ulici” i na insistiranje da iste ponovi, ista osoba nije htela da ponovi šta je rekla u kameru. Inače, ista osoba je prilazila dok se novinar Nonić pakovao i čekala je priliku kad se ugasi kamera da kaže šta je htela.

Pozvana je policija koja je napravila zapisnik i legitimisala prisutne, dok su svi iz Direkcije za javni prevoz policiji izjavili da nisu čuli nikakve pretnje a isti stav je zauzela i cela patrola Komunalne milicije.

Kontaktirali smo Nenada Stankovića gradskog Većnika i PR-a Direkcije za javni prevoz, koji nam je pojasnio da možemo da podnesemo i prijavu Direkciji kao poslodavcu i da će da nas izveste o procesu i odluci. Pojasnio je da ne brni nikog niti da bilo ko ima zaštitu od radnika ako se loše ponaša.

Pr Direkcije i Većnik Nenad Stanković

Ovo nije prvi put da u Nišu radnici javne uprave prete novinarima i napadaju ih, pa je tako u toku februara meseca novinar N1 ilan Stojanović napadnut od strane radnika JKP Naissus o čemu smo pisali u ovom tekstu.

Author