Janić

Danas u 10:04 stigao je sms sa pretnjom koja ukazuje da se urednik Niške Inicijative Srđan Nonić ne hvata teme koja ima veze sa Janićem.

Tačan je navod da se trenutno radi tema koja uključuje i Janića, trenutnog savetnika Gradonačelnice Dragane Sotirovski, kao i da je na adrese dve visokoškolske ustanove poslat zahtev vezano za Ljubišu Janića.

Posle fizičkog kontakta ispred zgrade gradske uprave, usled koga je Janić polomio telefon Noniću koji je tada bio odbornik u Skupštini grada, tužilaštvo je u prvostepenom i drugostepenom postupku odbacilo krivičnu prijavu pod izgovorom da nije bilo kontakta. Snimak koji je išao uživo prekinut je zbog udarca preko ruku i telefona, ali se na prvom delu snimka jasno vidi šta se dogodilo.

Snimke nadzornih kamera unutar dvorišta u Gradskoj upravi nisu hteli da dostave po zahtevu za pristup informacijama od javnog značaja, zbog navodne moguće povrede privatnosti.

Od Ljubiše Janića novinari, građani, pa čak i odbornici u preiodu dok je bio načelnik gradske uprave nisu mogliu da dobiju ni informacije ni izjave. Neformalno se kaže da je on lično vodio sve upravne postupke u gradu i da je bio politički i pravno moćniji od tadašnjeg Gradonačelnika Bulatovića.

Postupak se vodi i protiv bivšeg većnika za sport Branislava Kačara zbog pretnji koje je uputio preko telefona Noniću, za šta su svi ispitani u Policijskoj upravi, dok je Kačar izjavio Policiji da je pozvao Nonića kako bi ga posavetovao i da je pogrešno shvatio taj poziv.

Iz svih ovih razloga, kao i zbog razloga nerazjašnjenih pretnji desničarskih grupa u toku protesta protiv nacističkih grupa i nasilja, Nonić je objavio da neće da prijavljuje institucijama više ovakve stvari da će sam da “rešava” nastale probleme. Ovaj akt je usledio posle više primera nerada pravosuđa i nesposobnosti da reši bilo kakav problem sa kriminalom.

Author