Nikola Panić SNS Niš

Nikola Panić radnik gradske uprave u Nišu i urednik provladinog portala “018” posle saslušanja urednika Niške inicijative u Osnovnoj javnom tužilaštvu u Nišu, sada se sumnjiči da je izvršio krivično delo “prinude u pokušaju” po članu 135. stav 2. Krivičnog zakonika Srbije.

Nonić i Panić  će biti saslušani početkom marta meseca u niškom Tužilaštvu gde će im biti postavljana pitanja oko detalja događaja, ali će biti pozvan i “svedok” koji je ustvari učesnik ovog incidenta koji se vidi na snimku.

Na pomenutom saslušanju, utvrdiće se svi detalji i nejasnoće kroz prikupljene dokaze, snimke i izveštaje.

napad na novinara
Prvi snimak posle napada sa povredama

Tužilaštvo je dobilo kompletan materijal koji je prikupila policija, izjave učesnika, uključujući i snimke sa kamera obližnjih objekata koji su zabeležili ceo incident, ali i snimak koji je sačinio Nonić na kome se čuju pretnje i uvrede.

Tekst u kome smo objavili detalje oko incidenta možete videti na ovom linku.

Objavljujemo još jednom snimak celog incidenta:

Panić je u skorašnjoj izjavi novinaru Milanu Stojanoviću sa N1, rekao da ga Nonić progoni, ali i njegovu porodicu, i da se ne oseća bezbedno. Prenosimo vam deo članka sa portal N1:

Panića je reporter N1 pozvao da čuje i njegovu stranu priče, ali rekao je da mu se zdravstveno stanje danas pogoršalo, da ima izuzetne bolove u nozi i medicinsku dokumentaciju. U SMS poruci ga je reporter N1 zamolio da čuje njegovu stranu priče.

Kaže da ga „više od mesec dana čovek (Nonić) proganja, prati, preti i njemu i porodici“.

„Sve je počelo kada sam ga tužio zbog uvrede, neka nadležne institucije rade svoj posao, mada se ja više ne osećam bezbedno ni za sebe ni za svoju decu“, naveo je on u poruci.

Da se prisetimo:

Glavni i odgovorni urednik Niške inicijative, Srđan Nonić, napadnut je 13. januara oko 12:40 na Trgu kralja Milana od strane radnika Gradske uprave, Nikole Panića nakon što ga je snimio kako u toku radnog vremena posećuje obližnji kazino. Usledila je salva uvreda i pretnji da će Noniću polomiti telefon, ruke i noge da bi na kraju i fizički nasrnuo na njega.

Nakon kraće rasprave i odbijanja da obriše snimak, Panić je nastavio da fizički napada Nonića kako bi mu oteo telefon iz ruke, što je dovelo do petominutne potere koja se nastavila nakon ulaska urednika Niške inicijative u zgradu MUP-a.

Author