Stanković

Odbornik Miodrag Stanković u komentaru na javnoj strani Niške inicijative, prozvao je manipulacijom objavu u kojoj je pitan za odlazak na miting radnika iz JKP Naissus u kome i on sam radi. Pitanje je trebalo da otvori temu odlaska većeg broja radnika ovog preduzeća na miting 26. maja i to sve baš u radno vreme.

Komentar Stankovića
Odbornik Stanković: komentar u kome video naziva manipulacijom

Odbornik Stanković nije dao konkretan odgovor odmah po početku izjave, već je davajući nejasne stavove oko činjenica za koje nije pitan, zaobišao najbitnije za šta je pitan. Uvodni deo pitanja jeste bio vezan za to da je odbornik i sam radnik ovog preduzeća, samim tim da ima podatke i stav kao “opozicioni odbornik” vezano za očigledne zaloupotrebe javnog sektora u “SNS svrhe”. Snimak pitanja i razgovora nije menjan i kraćen u skladu sa našim uređivačkim stavom.

U komentarima ispod video snimka, pored stankovićevog, javljali su se i osobe koje na svojim profilima imaju deljene postove samog Stankovića i odborničke grupe “Niš moj grad”. Stanković je odbornik i ovoj grupaciji u kojoj je sa još tri odbornika, Branislavom Jovanovićem, Dragoslavom Ćirkovićem i Emilijom Marijanović.

Pogledajte komentare sa psovkama i vređanjima osoba koje dele objave Stankovića:


Stav redakcije:

Snimci koje pravimo i objavljujemo sa javnim funkcionerima nikad nisu menjani ni kraćeni u delu sa izjavom, na pitanja se trudimo da dobijemo odgovor, nekada po cenu nazovi drskosti. Redakcija i medij ne poseduje nikakve finansije, niti je ucenjena od strane političkih aktera zbog toga. Teme koje obrađujemo su vrlo jasne kao i naša pitanja na kojima insistiramo. Za stavove sagovornika ne odgovaramo i ne komentrišemo iste kada ih dobijemo. Niška inicijativa nije do sada izgubila nijedan spor ni pred jednim sudom povodom svog rada(pored većeg broja procesa i tužbi), niti je opominjana od strane Saveta za štampu za kršenje Kodeksa novinara Srbije.

Tužbe, pritisci, vređanja, napadi, diskreditovanje od strane javnosti, funckionera i nekih kolega novinara, neće nas sprečiti da radimo na dalje…  Samo će nas motivisati.

Author