TV Belami

TV Belami je u jednoj od emisija koju vodi novinarka Milena Vidojković promovisala rečnik mržnje prema opoziciji u stilu Pinka, Tv Heppy i Informera.

Tv Belami je godinama unazad dobitnik velike većine sredstava na konkursima za informisanje u gradu Nišu. Pored toga, medijska slika ovog, i medija u vlasništvu istih ili povezanih lica, kreiraju paralelnu realnost izuzetu od “kritičke misli” i osnova Zakona o informisanju i elektronskim medijima.

Zorica Miladinović, novinarka lista Danas i nekadašnja članica Lokalnog antikorupcijskog foruma prati medijsku scenu od 90-ih, pa je sve ovo podseća na uzavrelo vreme koje smo mislili da je iza nas.

Zorica Miladinović
Tv Belami u fokusu kritike svih koji prate medijsku scenu od 90-ih

Belami kao medij od početka konkursnog sufinansiranja dobija ubedljivo najveća sredstva, tj mediji povezani sa porodicom Radomirović, a ta sredstva se pravdaju na ovakav način. Ovakvim prilozima se po mom dubokom uverenju, krši i Zakon o javnom informisanju i Kodeks novinara Srbije. Ovo jeste govor mržnje, kao i poziv na reakciju građana protiv onih koji su prozvani u prilogu. Mislim da je veliki problem što nije bilo lustracije u profesijama i segmentima društvenog života. Da je bilo lustracije, ne bi bilo mnogih koji obavljaju novinarski posao na ovakav način

Tamara Kerković

Povodom ovog slučaja narodna poslanica pokreta Dveri Tamara Milenković Kerković je iznela svoj stav:

Umesto da izveštava o svemu, TV Belami manipulacijima o nepostojećem “linču” nad predsednikom Republike linčuje Istinu. Onaj koji Istinu prodaje za novac iz budžeta Niša nije medij. Nije medij ni onaj ko se koristi govorom mržnje i uvredljivo se izražava o političkim protivnicima svojih finansijera. Za to se odgovara.
A za to će odgovarati svi, uključujući i Belami koji fabrikuje Istinu i crta mete na čelu političkim protivnicima SNS-a .

jelena Milošević

Jelena Milošević, narodna poslanica SSP iz Niša je pojasnila i njen stav:

Svi mediji koji su kršili zakone i kodekse, koji su služili kao stranačko glasilo, odgovaraće po zakonu kada dođe do pada ove vlasti koja im puni račune milionima. Milioni iz budžeta njima služe za širenje mržnje i radikalske propagande, kao i promovisanje SNS-a, kao da je novac samo članova stranke. Neverovatno je čime nas je sve uvredila novinarka.

Povodom ovog slučaja, poslali smo poruku vlasniku i uredniku televizije Belami Vidosavu Radomiroviću sa pitanjima.


Redakcija Niške inicijative poziva sve kolege novinare da se pridržavaju Zakona o javnom informisanju i ne dozvoljavaju sebi pozive na linč i govor mržnje.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.