Mercedes Benz

Tokom kontrole autobusa koji saobraća na relaciji Vukanja- Aleksinac, od strane pripadnika saobraćajne policije Niš, preduzeća koje se bavi prevozom, vozaču je pozlilo, a policijski službenici nisu reagovali na njegovo stanje i nisu hteli da pozovu hitnu pomoć.

Oni su ga naterali, kako je sa vozilom bilo sve u redu, da odveze autobus na vanredni tehnički pregled. Tek kada je organizator prevoza u preduzeću reagovao, vozač je prevezen u hitnu, a odatle na interno odeljenje Opšte bolnice u Aleksincu. Ispostavilo se da je sa vozilom sve u redu, ali je vozaču dijagnostifikovan stres i povišen krvni pritisak, kako piše u izveštaju lekara.

izvestaj lekara
Vozaču autobusa pozlilo zbog stresa i kontrole

Policijska patrola je pratila autobus od sela Žitkovac, sve do ulaza u fabriku „Magna“ kod Aleksinca, gde su kada je vozač zaustavio vozilo izašli iz automobila i počeli da vrše kontrolu. Tada se Saša R. požalio da mu nije dobro, bio je bled, počeo je da se trese, vrtelo mu se u glavi, ali oni nisu reagovali, već su mu rekli da mora da odveze autobus na vanredni tehnički pregled- priča organizator prevoza u Aleksincu Zoran Nešić.

On dodaje da je pošto je shvatio da vozaču stvarno nije dobro, pozvao hitnu u Aleksincu, ali mu je rečeno da nemaju vozilo. Tek tada, kada je vozač već stigao do mesta gde se obavlja vanredni tehnički pregled, i policajci su pozvali hitnu, pa su ga na kraju svojim vozilom prevezli do Doma zdravlja u Aleksincu.

Nakon pregelda Saša R. je zadržan na Odeljenju intrene medicine Opšte bolnice Aleksinac, zbog tegoba koje je imao. On je primio terapiju i na kraju je otpušten na kućno lečenje. U preduzeću koje se bavi prevozom „Flix bus“ kažu da trpe velike pritiske i da njihova vozila neprestano kontrolišu. Pre samo šest dana ista saobraćajna patrola je kontrolisala istog vozača, a od kako su početkom oktobra preuzeli od „Niš ekspresa“ prigradsko-gradski prevoz u Prokuplju, nebrojano puta su zaustavljani, čak i dok su autobusi van saobraćaja.

Sumnjamo da to određeni policijski službenici rade sa namerom, kako bi nas onemogućili da poslujemo. Do sada naša vozila nisu imala nezgode, vozači su bez prekršaja- ističu u ovom preduzeću.

Poslata su pitanja Policijskoj upravi Niš o ovom slučaju i čeka se odgovor.