Džunić

Boban Džunić kao Predsednik Skupštine grada Niša, poslao je zahtev za demanti vezano za naš tekst o razgovoru koji se vodio vezano za novu mrežu poslanika i odbornika “Zeleni” koja planira da proširi svoje delovanje i u Nišu.

U tekstu smo naveli samo činjenice koje smo čuli i od Bobana Džunića kao jednog od aktera ovog događaja, objavili nemontirane snimke izjava sa pitanjima, ali smo i pojasnili sistem postojanja “odborničkih grupa” u skupštinskom sazivu.

Na pitanje da li će delovati opoziciono ili “saradljivo sa vlastima”, odgovor je bio da će sarađivati sa svima na rešavanju svih problema za koje smatraju da su relevantni. Predsednik Skupštine grada Boban Džunić, najavio je saradnju u interesu svih građana Niša, a u svrhu rešavanja problema u gradu.

Boban Džunić
Boban Džunić poslao dopis koji vam prenosimo u celosti

Boban Džunić

Mejlom smo obavestili Džunića kao Predsednika Skupštine o pojedinostima kako treba da nam se pošalje demanti, dok smo ga i uputili da njegov lični posao nije da brine o ugledu grada Niša i nevladinih organizacija, već da je okvir njegovog posla definisan Statutom grada Niša kao i poslovnikom o radu Skupštine grada.

Takođe smo ga podsetili da organi javne vlasti, iako je možda to čest slučaj u Srbiji, ne mogu da formiraju medijske izveštaje objektivnih medija, sviđalo se to njima ili ne.

Smatramo da kao advokat znate koje su vaše zakonske mogućnosti ukoliko smatrate da smo prekršili Zakon o javnom informisanju i elektronskim medijima, kao i Kodeks novinara Srbije… pojasnili smo u mejlu.

Niška Inicijativa do sada nije bila na mejling listi Skupštine grada Niša, pa smo u neformalnom razgovoru dogovorili da na dalje dobijamo obaveštenja o radu ovog organa. Ovaj zahtev za demnatijem prvi je mejl koji smo dobili od skupštinske službe.

Niška inicijativa nije do sada prekršila Kodeks novinara Srbije i nema nijednu opomenu Saveta za štampu, ali imamo tri “SLAPP” tužbe za nadoknadu štete usled povrede ugleda i časti kao i za uvredu, u vrednosti odštetnih zahteva većoj od milion dinara. Tužili su nas samo i jedino članovi SNS-a, funkcioneri i službenici javne uprave.


Niška inicijativa je registrovan medij ispred udruženja građana koji nije finansiran ni od jednog fondera i države od osnivanja do sada, sve aktivnosti sprovodimo volonterski, bez nadoknade, svidelo se to svima ili ne.

Author

Dopis Bobana Džunića povodom teksta