Džunić i Vučić

Nova politička opcija je prezentovana u kabinetu Predsednika Skupštine grada Niša. Zeleni pokret u Nišu  će biti sastavljen od postojećih odbornika skupštinskog saziva, dok po rečima Bobana Džunića, inicijativa za osnivanje odborničkog kluba (grupe) biće poslata u toku dana svim članovima niškog saziva skupštine.

Novu političku opciju po izjavama datim danas, činiće odbornici i pozicije i opozicije, kao što čine i u drugim gradovima i u republičkom parlamentu. Sve zavisno od toga ko želi da se uključi u “aktivno rešavanje problema” za koje će se ova opcija zalagati.

Na pitanje da li će delovati opoziciono ili “saradljivo sa vlastima”, odgovor je bio da će sarađivati sa svima na rešavanju svih problema za koje smatraju da su relevantni. Predsednik Skupštine grada Boban Džunić, najavio je saradnju u interesu svih građana Niša, a u svrhu rešavanja problema u gradu.

Džunić
Nova politička opcija u razgovoru sa Džunićem

Evo ukratko šta je najavljeno vezano za rad nove odborničke grupe “Zeleni” u lokalom parlamentu:

Koji odbornici će biti članovi nove odborničke grupe i kako će delovati u lokalnom parlamentu videće se po javljanju novih odbornika koji će biti deo ove grupacije, kao i po njihovom delovanju, otvaranju tema kao i rešavanju problema koji su najavljeni. Obzirom da treba da se formira odbornička grupa, imaće šefa i bar tri odbornika, pa će biti moguće postavljati pitanja na zasedanjima skupštine.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.