Pčelica

Radnici Pčelice prethodnih dana su navodno pokrenuli samoinicijativno potpisivanje peticije da se pokrene pravni postupak protiv NN lica koje je slikalo obroke u ustanovi o kojima smo pisali, jer kako se navodi u “dokumentu”, na slikama se vide obroci koji se tako ne serviraju, pa samim tim je tekst netačan.

Radnici Pčelice u dokumentu navode sve pod punom “moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću” i traže da se pokrene postupak pred organima zbog zaštite ustanove i radnika. Iz većeg broja izvora, dobijamo podatke da se od objavljivanja našeg teksta o izgledu obroka koji se služi deci u ovoj ustanovi, vodi svojevrsni “lov na veštice”, kao i da je direktorka već pojašnjavala kako će “forenzika u MUP-u” da nađe tragove na slikama, pa će odgovorni biti kažnjeni.

pčelica
Radnici Pčelice potpisuju izjavu navodno samoinicijativno?

U aferi o Plazma keksu kome je istekao rok trajanja iako je dobijen kao donacija, a koji je lansiran na našem sajtu, krivičnu prijavu protiv urednika Niške Inicijative kao i protiv narodne poslanice Jelene Milošević podnela je direktorka Pčelice Svetlana Mitić. Na sva pitanja smo dali odgovore na saslušanju u Policiji, a sama krivična prijava za “lažno uzbunjivanje je odbačena”. 

Povodom ovih navoda o “peticiji” koji su nam višestruko potvrđeni, poslali smo novinarsko pitanje upravi i direktorki Svetlani Mitić na zvaničan mejl ustanove Pčelica. Direktorka koja ima zaposleno i lice koje je zaduženo za “PR”, mahom traži da se šalju pitanja mejlom, dok često na ista pitanjaposlata mejlom  i ne odgovara. Do objavljivanja teksta nismo dobili odgovor na novinarsko pitanje.

U mandatu Svetlane Mitić, ustanova Pčelica je imala jako puno afera i problema, suočava se jako velikim sudskim troškovima, obaranjima konkursa za veći broj vaspitača, ali ostaje pri stavu da sama nije odgovorna za stanje u ustanovi u kojoj je direktorka. Sve tekstove možete videti na ovom linku. Poslušajte i samu direktorku Svetlanu Mitić u odgovorima na pitanja koja smo joj postavili na jednoj od jako retko organizovanih konferencija za novinare.

Tekst o obrocima u Pčelici jedan je od najčitanijih na sajtu Niške Inicijative.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.