Gradska uprava

Radnici gradske uprave grada Niša odbili su po njihovim rečima da se odazovu “naređenju” po kome su morali da idu na miting u petak 26. maja. Dobili su informaciju da će biti kažnjeni po pretnjama “naredbodavaca iz SNS-a”.

Radnici gradske uprave koji su bili na odmoru ili bolovanju nisu prošli ništa drugačije od svojih kolega. Dopis je odmah danas potpisalo više radnika i uputilo Gradonačelnici, koja je pozivala građane koji imaju pritiske da joj se obrate.

Pritisci na radnike
Radnici gradske uprave kažu: dokumentovani su pritisci na nas zbog mitinga

Po rečima više sagovornika, trenutna načelnica Uprave za građanska stanja i opšte poslove je razgovarala sa radnicima o njihovom odlasku na miting. Posle negativnog odgovora više radnika ove uprave, u toku današnjeg dana svi su otišli po nova rešenja i dobili su prepraspodelu na druga radna mesta. Trenutna načelnica ove uprave je izvesna Marina Janković.

Ova uprava je poznata od ranije redakciji po tome što osnovano sumnjamo da je falsifikovala dokumenta o prepraspodeli radnog vremena Nikole Panića, koji je u radno vreme zatečen u kockarnici a svakodnevno je viđan na konferencijama za novinare u radno vreme uprave u kojoj radi. Upravna inspekcija je konstatovala u ovom slučaju da ista sumnjiva rešenja nisu uvedena u delovodne knjige.

Gradonačelnica demantuje ove navode.

Sotirovski i Panić
Sotirovski: nova sistematizacija je u pitanju

Pitanja povodom ovog slučaja smo poslali Gradonačelnici Dragani Sotirovski. Sotirovski tvrdi da je u pitanju nova sistematizacija i da se sada koristi ovaj trenutak oko mitinga i isti zloupotrebljava.

Zloupotrebljavaju momenat jer znaju da se nova sistematizacija Uprave za građanska stanja kojoj pripadaju odavno sprema. Nova načelnica Uprave je i u prvoj sistematizaciji koju je pravila prošle godine prihvatila prebacivanje Sektora IKT iz Uprave za građevinu, ali istovremeno upozorila da taj Sektor kao takav nije prihvatljiv i da mu je potrebna reorganizacija zbog Jedinstvenog upravnog mesta (JUM).
Posle prošlogodisnjeg “pada” sistema i kvara na specijalizovanim rashladnim uređajima koje odrzavaju zaposleni u IKT, stiglo je nekoliko anonimnih prijava od radnika GU u kome tvrde da u tom sektoru ima raznih zloupotreba.
Anonimne prijave su usledile i posle odlaska rukovodioca Sektora IKT u Seul na sluzbeni put, a na poziv Vlade Koreje upućen gradu Nišu da u cilju promocije SKIP sistema poseti taj grad.
Tada je i odlučeno da se sektor IKT ugasi, a zaposleni rasporede u postojećoj Upravi što je i učinjeno

U tekstu koji smo objavili, Gradonačelnica je izjavila takođe da u bilo koje vreme da se ode do Gradske uprave, kancelarije su prazne, aludirajući da u vreme mitinga 26. maja neće biti bitne razlike u broju ljudi koji rade u upravama.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.