Sotirovski 2

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirosvski je na današnjoj konferenciji pored više pitanja izjavila i potvrdila ono šta možda i znaju svi građani. Pojasnila je da u bilo koje vreme kad se ode u gradsku upravu, mogu se zateći prazne kancelarije i da se ne zna gde su radnici koji rade u njima.

Gradonačelnica je pored tvrdnji da niko ne primerava radnike javnog sektora u Nišu da idu na miting 26. maja u Beograd, rekla da je u svakom trenutku moguće videti prazne kancelarije u gradskoj upravi.

Poslušajte detaljno snimka pitanja i odgovora:

Pored toga, na naše pitanje je i uputila poziv da kad hoćemo odemo zajedno i iznenadno, na prepad, da vidimo šta i gde rade radnici uprave. Urednik portala Niška inicijativa je zahvalio na pozivu, i rekao da će isti prihvatiti i pozvaće se na izrečeno u jednom trenutku.

Sotirovski je priznala i da su kafići oko gradske uprave puni gostiju dok su “kancelarije prazne”, pa je i navela primer jednog od načelnika u Gradskoj upravi koji je pokušao da uvede red, posle čega je dobio salvu prijava za razne prekršaje.

Na mejl redakcije je u prethodnom periodu i stigao mejl sa sadržinom prijave protiv jednog od tadašnjih načelnika uprave, ali se iz sadržine jedino konkretno u prijavi videlo da se radi o negodovanju zbog uvođenja “reda” i zahteva za upisivanjem zbog pauza koje traju “više sati u radno vreme”.

U prethodnom periodu smo pisali o jednom od primera, zbog kojeg smo podneli i krivične prijave Višem tužilaštvu u Nišu, a radi se o sumnji da je rešenje o radnom vremenu Nikole Panića falsifikovano i da je time prekršen zakon i oštećen budžet grada.