Pčelica

Pčelica je podnela krivične prijave protiv urednika Niške inicijative Srđana Nonića i poslanice SSP-a Jelene Milošević zbog navodnog “dizanja panike i širenja lažnih vesti” a sve vezano za aferu gde je keks sa isteklim rokom trajanja umalo poslužen deci u obdaništima Pčelice.

Pčelicino podnošenje prijave je čist način zastrašivanja i pokušaj prikrivanja propusta u radu, zbog kojeg su, kako su i priznali u upravi, uništili veću količinu keksa kojoj je istekao rok trajanja. Istu dokumentaciju su i dostavili tužilaštvu i MUP-u, i jasno se vidi da je keks imao istekao rok, kao i da su naši navodi bili ispravni, izjavio je Nonić u niškoj policiji.

Jelena Milošević, poslanica SSP-a, izjavila je da neće da se pozove na poslanički imunitet povodom ovogo slučaja, da su svi navodi tačni, da znamo da je dokumentacija izrađena tek po zahtevu da se ista da na uvid, da su neki radnici već disciplinski kažnjeni, kao i da neće da se zaustavi dok odgovorni za ovakve propuste ne budu procesuirani kako treba.

Pčelica podnela krivičnu prijavu i protiv poslanice MIlošević

“Nema nikakve sumnje da uprava Pčelice koja je pod suknjom SNS-a nije sposobna da vodi ovu jako bitnu ustanovu koja se brine o preko 6000 niških mališana” dodala je Milošević.

Urednik portala Niška inicijativa ponovo davao izjave u Policiji, ovog puta zbog Pčelice

U izjavama smo izneli i dodatne dokaze koje nismo obelodanili, ali nismo otkrili niti izvore, niti osobe koje su nam dostavljale podatke, koji su se ispostavili da su tačni, pojasnio je Nonić.

Nije prvi put da iako smo iznosili istinu i sprečavali propuste koji su mogli da imaju ozbiljnije konsekvence, pogotovu za decu u ovom slučaju, mi koji činimo dobro delo bivamo ispitivani kao kriminalci, dok oni koji su nam upropastili institucije i društvo, rade i žive kao kraljevi.

O celoj aferi sa keksom plazma kome je istekao rok trajanja, pisali smo u ovom tekstu,

Pčelica je i najavila podizanje tužbe medijima, o čemu smo i pisali i obavestili javnost u jednom od tekstova.

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.