Pčelica

Pčelica je dobila tužbu zbog otkaza radnice koja je isto rešenje oborila na sudu. Po pravposnažnoj presudi, Nataša Vučković je vraćena na posao ali pošto Pčelica nije isplatila zarade i pripadajuće doprinose, podneta je još jedna tužba.

Pčelica je dobila tužbu koja sada po rečima same radnice ima da košta direktno sve građane Niša oko 4 miliona dinara. Odbijanje da se postupi po presudi nosi nove troškove ua ovu ustanovu, sudske, advokatske a i kamate se gomilaju svakog meseca.

Sve će ovo po rečima Nataše Vučković da plate građani grada Niša.

Nataša Vučković koja je i tužila i dobila Pčelicu na sudu za Nišku inicijativu pojašnjava:

U tužbi zahtevam i veštačenje od strane veštaka ekonomsko finansijske struke koje će se izvesti u toku postupka, dok će iznosi biti poznati na kraju samog postupka.

O Pčelici smo pisali veliki broj tekstova koji su se bavili tematikom problema, propusta, konkursa, presuda i postupaka, dok je zadnja afera bio nestanak kompjuterske opreme koja je donirana od strane Rotari kluba.

Direktorka Svetlana Mitić slikana na mitingu SNS-a

Povodom zadnjeg slučaja, redakciji nije odgovoreno ni iz Policije, Osnovnog tužilaštva a ni iz ustanove Pčelica. I pored svega toga, referentne podatke redakcija je uspela da dobije od drugih izvora.

Pčelica dobia nove tužbe, ustanova srlja u sve veće probleme

Jelena Milošević, niška Narodna Poslanica iu SSP-a, kaže da bi trenutka i aktuelna direktorka na osnovu više zakonskih akata treba da bude razrešena, jer je ona ličlno otpustila radnicu koja je dobila ustanovu na sudu, i time direktno načinili materijalnu štetu ustanovi i budžetu grada Niša.

Ministar prosvete Branko Ružić se oglušio od više izveštaja inspekcija, a slep je i gluv za sve afere ove ustanove, direktorka mora da bude razrešena kad tad. Protiv Pčelice se vodi preko 80 sporova, oni će doći na naplatu pre ili kasnije… pojašnjava poslanica.

Ministar Ružić sa funkcionerima u Nišu na konvenciji SPS-a

Da se prisetimo da samo da ova ustanova ima već jednu presudu koja još nije pravnosnažna, a koja je oborila konkurs za 75 vaspitača, gde tek očekujemo da ispliva o čemu se sve radilo oko ovog slučaja.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.