Mobilijar

Opština Palilula je kroz budžet za 2023. godinu opredelila sredstva koja je dodelila ustanovi Pčelica na kupovinu mobilijara za decu i krečenje obdaništa. Po podacima koje smo dobili po zahtevima za pristup informacijama od javnog značaja, iako je Pčelica dobila 600.000 dinara, isti novac se ne zna na šta je potrošila. Pčelica je dobila i 300.000 dinara za krečenje, isto od opštine Palilula.

Opština je ova sredstva opredelila u zadnjem kvartalu 2023. godine, ali po podacima koje smo dobili od Pčelice oni u istoj godini nisu nabavljali nikakve mobilijare za decu.

U dvorištima nekih obdaništa u Nišu, naročito onim koja su u vlasništvu Pčelice, vidljivo je da nema novih mobilijara kao i da bi dvorišta mogla da budu bolje uređena,

Pčelica i mobilijari
Opština platila, mobilijari nisu kupljeni

Da li sada Pčelica treba da vrati novac u budžet opštine Palilula pošto nije realizovala programsku aktivnost?

Podaci iz same ustanove od više izvora govore takođe da Pčelica nije nabavljala mobilijare, tako da su u ovom odgovoru bili iskreni, verovatno jer nisu znali da smo istražili podatke sa “druge strane”.

Ostaje nepoznato za “čiju decu” je novac od mobilijara potrošen. Da li je novac otišao na nešto drugo? Na neku organizaciju oko mitinga za koju kažu da nisu pravili sendviče ili na možda advokatske usluge koje se gomilaju a Pčelica gubi sporove na sudu? … ma niko nije kriv

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.