Opera Karmen koja je imala svoju premijeru u Nišu, koja je izvedena saradnjom Narodnog Pozorišta, Simfonijskog orkestra i Fakulteta Umetnosti, očigledno neće imati transparentne finansije.

Iako smo u tekstu već imali temu o samim finansijama, po tadašnjim najavama svih zvaničnika, kao i Većnice za kulturu Andriane Anastasov, imamo već nekoliko potvrda da uprave Narodnog pozorišta i simfonijskog orkestra u Nišu ne misle kao što je rečeno.

Poslali smo zahteve za pristup informacijama od javnog značaja na adrese Narodnog pozorišta i Simfonijskog orkestra, Narodno pozorište nam nije ništa odgovorilo u zakonskom roku, dok je Simfonijski rekao da nam je pitanje preuranjeno. Iako smo tražili finansijski plan za 6 miliona dinara koliko je grad i dao za ovu predstavu, a za koju su iste ustanove aplicirali, za sada nemamo nikakve odgovore.

Na izvođenju Opere Karmen na letnjoj pozornici smo lično pitali direktora Narodnog pozorišta u Nišu da nam kaže kad može da nam daje odgovore na pitanja oko finansija. Milovanović nam je kao direktor niškog teatra rekao više puta da je “jako neprimereno što ga ovde to pitamo”.

Opera Karmen i dalje ima tajne finansije

Na pitanje kada bi mogli da dobijemo izjavu od njega, rekao nam je da se javimo za nedelju dana, jer “imaju puno posla”. na insistiranje da nam treba kratka izjava, ponovio nam je da je jako neprimereno na izvođenju predstave da ga pitamo za finansije.

Pitali smo i Većnicu za kulturu Andrianu Anastasov i evo njenog odgovora:

Da čujemo šta su najavili zvaničnici na press-u povodom najave premijere opere Karmen:

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.