Dragana Sotirovski

Gradonačelnica Dragana Sotirovski je odgovorila na pitanje šta smatra da su najveći uspesi gradske vlade u zadnje dve godine, od kada je na čelu Niša.

Na zasedanju Skupštine grada koje se održalo 29. juna, Gradonačelnica je bez mnogo pitanja novinara niških medija, iznela kratko viđenje važnih stvari koje je gradska vlada uradila u zadnjoj godini. Pitali smo je za najbitnije stvari po njenom mišljenju za dve godine rada nje i njenog tima.

Najveći supesi pred nama tek: Gradonačelnica Sotirovski, Većnik Stanković i Ilić iz finansija grada

Postavili smo i pitanje vezano za parkove i sportske terene, gde smo izneli i očigledno stanje koje trenutno imamo na terenu.

Izneli smo i činjenicu da Park Svetog Save nema nijednu česmu koja trenutno radi, kao i da nov park preko puta zgrade Suda u Nišu ima novu česmu koja nije u funkciji.

Sotirovski je izjavila da će stanje u Parku Svetog Save da se promeni puštanjem u rad nove česme koja se još uvek rekonstruiše, iako nam je “jul mesec pred vratima”.

Po red dosta tekstova koje smo pisali vezano za rad svih delova javne uprave u Nišu, kao i finansija i poslovanja istih, ostaje nejasno koliko realnih uspeha ovaj sektor može da zabeleži, pored činjenice da je u ukupnom iznosu Budžet grada sada bolji nego u prethodnim godinama, na terenu stvari se za obične građane ne menjaju previše, bar po dopisima i porukama koje dobijamo kao redakcija.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.