Otvorili smo javni toalet u Čairu umesto gradskih službi i snimili smo klip o tome. Toalet je otvoren u ponedeljak, ali zbog održavanja Skupštine grada i inauguracije novog/starog Predsednika u Beogradu, nikod od zvaničnika nije bio u mogućnosti da otvori ovaj dugo čekani toalet.

Javni toalet koji je otvoren u ponedeljak po najavi Gradonačelnice, renoviran je posle više apela u javnosti.

Otvorili smo javni toalet umesto nadležnih

Toalet u Čairu je čekao, po tadašnjim izjavama Gradonačelnice, laboratoriju zbog ispravnosti vode. Pored samog toaleta u parku, nije se ništa drugo ni sređivalo, a primetno je da je ceo park u jako lošem stanju.

Park čair će izgleda da čeka bolja vremena i više želje institucija za renoviranjem. Do tada više hiljada mališana će svakog dana da se igraju u ruiniranom parku.

Iako je zamenjena javna rasveta u niškom najvećem parku, Čair će izgleda da čeka bolja vremena. Tekst koji smo pisali sadržao je i najavu sređivanja parka, i sam tekst je objavljen pre mesec dana.

Park Čair od svog početka bio je jedini pravi park u celom gradu. Pored Tvrđave koja bi trebalo da bude oaza zelenila, kulture i istorijskog nasleđa, kao i zeleneog pojasa oko Nišave, koji je postao sve drugo sem toga, Čair je pravi park. Nažalost jedini.

O samom parku, nadzoru nad sređivanjem i stanjem, pisaćemo u posebnom tekstu u nardnom periodu.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.