“Niška Banja topla voda” kao poznata pesma i poruka, ima drugačiju sadržinu kroz objektiv devojčice koja je napravila školski rad na ovu temu.

Trg
Niška Banja topla voda. foto: Niška inicijativa

“Niška Banja – topla voda, za Nišlije živa zgoda”, bila je tema iz srpskog jezika za 8. razred. Evo kako izgleda detetau od 14 godina nekada turistički cvet, kako su nazivali banju nekada.

Niška Banja je u prethodnim godinama bila konstantna inspiracija za pisanje i istraživanje redakcije Niške Inicijative, pa smo tako kroz jako puno tekstova objavili i predočili javnosti nepravilnosti i nedoumice vezane za rad same opštine Niška Banja.

Ova opština je postala poznata najviše po aferi sa džipom od 30 i kusur hiljada Eura plaćenim oko 100.000 Eura kroz Ipa projekat.

Opština Niška Banja moraće da Evropskoj uniji, odnosno IPA fondu vrati skoro 98 000 evra, koliko iznose sredstva ovog tela koja je iskoristila za nabavku terenskog vozila Volkswagen Amarok od firme “Medsys” iz Bugarske tokom projekta prekogranične saradnje sa opštinom Kostenec.

Krajem januara 2021. godine Ministarstvo regionalnih razvoja i javnih radova Republike Bugarske, kao upravljačko telo u projektima prekogranične saradnje, dostavilo je opštini Niška Banja dopis u kome navodi da je potvrđena nepravilnost prilikom nabavke vozila VW Amarok i da se poništava celokupna vrednost tendera u iznosu od 114 973,23 evra.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.