Niške tužne Bum vesti

“Niške tužne bum vesti” su nov medij za (dez)informisanje javnosti u Nišu. ideja je da spajanjem više medija u jedan veliki dobijemo ustvari ono što i treba da se radi sa javnim informisanjem u gradu Nišu, a to je mlako, onako, čisto radi reda informisanje, održavajući ego velikog novinarstva, a najpre radeći ono za šta su više osnivača usko specijalizirani.

Glavni urednik “Niških tužnih bum vesti” biće Miki Glavonjić, urednica kolaž šarenog i promo SNS programa Viki Miljković, dok će se marketingom baviti Mita Pantić, poznati niški meraklija i “drugar sa svi”.

Miki Glavonjić, glavni, mislim, urednik…

Ono na šta će se fokusirati rad ovog medija jeste i lični obračun po ličnom animozitetu, dižući čitanost kafanskim pričama, neće se nikako pokretati istraživačke priče, a poželjno je da se što manje zalazi u dubinu stvari i da se iste teme poznaju. Obavezno ćemo da krademo ideje i da prepisujemo teme koje je započeo neki drugi kolega, jer šta je novinarstvo ako ne baš to, kratko je prokomentarisao Glavonjić.

Niške tužne bum vesti, onako, čisto radi reda da se piše…

Miki Glavonjić, poznati branilac novinarskog ega i novinar koji se ni u šta posebno ne razume sem u odbranu “novinarske profesije”, kaže da će ovaj mediji baviti mlakim temama, komentari će podgrevati post klikove, a najbolje je da se lični obračuni objavjuju što više jer evociraju najniže žutoštamparske pobude čitalaca.

Nećemo ničim novim da se bavimo, ne pada nam na pamet da radimo istraživanja, jer iskreno, kog zabole za to. Bavićemo se nekim temama onako, čisto radi reda, jer ko se pa u to razume, ionako su građani otupeli, pojašnjava Glavonjić za Nišku Inicijativu.

Gledaćemo da o “velikima” u svim segmentima pišemo promotivno, da se ne zameramo mnogima, već samo koliko je potrebno, a obični ljudi su tu da samo čitaju i komentarišu vesele strane i gledaju reklame na sajtu, dodaje Viki Miljković, poznata estradna novinarka u Nišu.

Ovaj mediji će se u bitnijim aspektima osloniti samo na dojave građana, nikako na proaktivno izveštavanje i kreativnost kao i poznavanje bilo čega, dodaju iz redakcije.

Mita Pantić kao mašina pokretač ovog novog medija, fokusiraće se na finansiranje preko projekata i naravno javnih preduzeća, kao i na apliciranje prema svim nivoima vlasti u zemlji.

Nećemo da se javljamo u gradu na konkurs da bi ostavili utisak “poštene devojke u selu”, umesto toga napadaćemo konkurse po Babušnici, Pirotu, Beloj Palanci, Soko Banji, Aleksincu, Vranju i Leskovcu, pa će dobar deo naših tekstova da bude o komunalnim problemima u selima i gradovima u južnoj Srbiji, pojašnjava Pantić.

Šta drugo reći, sem Hvala im što postoje, jer teško bi bilo bez njih da se ovakvo stanje u gradu relativizuje do blagostanja i privida borbe za građane.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.