Posche kayenne

Niška policija je u četvrtak 13. aprila zaplenila vozila marke Porsche Cayenne bele boje u blizini hale Čair. Podatke o samo privremenoj zapleni potvrdio je PR niškog MUP-a i PR Osnovnoj javnog tužilaštva u Nišu.

Niška policija se nije oglašavala povodom ove zaplene do danas, iako se puno puta oglašavaju saopštenjima za mnogo benignije slučajeve. Redakcija Niške inicijative je dobila podatke od (pretpostavljamo) iste osobe koja je preko više desetina mejlova dostavila informacije na više adresa u Nišu, ujedno i MUP-u, koji potvrđuju da je pomeuto vozilo koje je prvo slikano od strane građana i izašlo na našoj FB strani u rubrici “parkiram kao džiber”, ustvari ukradeno u Švedskoj.

zaplena vozila
Trenutak zaplene vozila od strane PU NIŠ

Vrednost ovog polovnog vozila u Srbiji je od 26 do 45.000 Eura, zavisno od godišta, stanja i opreme.

Niška policija zaplenila Porše
Niška policija se hvali zaplenom vozila u internoj prepisci

Proverom tablica vozila na jednom od sajtova koji imaju bazu kradenih vozila u Švedskoj, potrebno je bilo manje od minuta da se dođe do podataka o pomenutom vozilu. Navodi koje je redakcija dobila su potvrđeni na ovom sajtu.

Sajt za kradena vozila
Niška policija se hvali zaplenom, ali kako je vozilo došlo do Niša? Potvrda i na švedskom sajtu.

Policija je u toku dana uspela da locira vozilo, i da ga oduzme vlasniku, po za sada još nepotvrđenim podacima, vozilo se potražuje od strane Interpola, a u internim prepiskama niškog MUP-a pišu se hvalospevi o “kvalitetnom i operativnom radu pripadnika policijske ispostave Medijana”, i kako su oni zaslužni za ovako bitnu zaplenu.

Zasluga za zaplenu vozila pripašće poznatom “Majoru Petroviću” kao komandiru policijske ispostave Medijana, koji je rukovodio ovom i ostalim akcijama policije kao komandni kadar.

Izvori redakcije sumnjaju da je ceo slučaj povezan sa “nekim iz MUP-a”, jer smatraju nemogućim da se ovako slobodno vozi i parkira kradeno vozilo, kao i da je regularnim putem takvo vozilo došlo do Srbije, da se u Srbiji i po Nišu parkira, vozi…

Postavlja se pitanje kako je vozilo koje se potražuje na “međunardnoj poternici kao kradeno” došlo od Švedske do Niša, da bude samo opaženo na društvenim mrežama kao bahato parkirano, da MUP i ostali organi države (a možda i EU) ne vide sve to, dok (neki tamo) izvor redakcije može da vidi i zna…? dodaje izvor redakcije.

Logična pitanja vezana za ovaj slučaj su:

Kako je došlo vozilo do Niša i Srbije koje je kradeno u Švedskoj i za kojim se traga?

Ko je dozvolio da pređe preko granice i na koji način?

Kako nije “pametnim kamerama” očitana registrarska oznaka kada prođe naplatnu rampu, kao što svima nama očitava tablice, kako da i da to ne “upali lampicu” nadležnih?

Zar policiji treba neko da dojavi o tim stvarima ili umeju nešto i sami da urade?

Major da budem
Major zaplenio vozilo operativnim radom službe?

Hvala policiji što je i toliko uradila, hvala “majoru”.

Po podacima koje ima redakcija, “Major Petrović” se ne pojavljuje  na suđenjima za prekršajne naloge koje je potpisivao vezano za ekološke proteste, već se na suđenjima na kojima se i pojave službenici iz policije, pojavljuju  “Anabele i Lazari” kao potčinjeni majoru.

Hvala Vam što postojite!

Author